Concertul Depeche Mode de la Istanbul a fost amânat

Concertul Depeche Mode de la Istanbul a fost amânat
Publicat: 18/05/2013, 10:00
Actualizat: 04/02/2019, 12:47

Concertul pe care Depeche Mode urma să îl susțină vineri, la Istanbul, a fost amânat, deoarece camioanele cu echipamentul necesar show-ului au fost blocate în Bulgaria, din cauza unui protest al transportatorilor din această țară, informează site-ul oficial al trupei.

„Cu regret vă informăm că show-ul pe care urma să îl susținem în această seară la KüçükÇiftlik Park nu va avea loc, din cauza unor motive ce nu țin de voința Depeche Mode sau Purple Concerts. Blocada tirurilor de la granița dintre Turcia și Bulgaria a oprit camioanele cu echipamentul de producție să treacă de punctul de frontieră. Depeche Mode și Purple Concerts lucrează în prezent la reprogramarea show-ului din seara aceasta, la o altă dată, în cadrul turneului Depeche Mode. Spectatorii sunt rugați să păstreze biletele și să aștepte informări din partea Purple Concerts referitor la reprogramare”, se arată în mesajul postat pe site-ul Depeche Mode.

Concertul de la Istanbul urma celui pe care cei de la Depeche Mode l-au susținut la Arena Națională din București, miercuri.

Numeroși șoferi de camioane bulgari au blocat, joi, pentru a doua oară în ultima săptămână, punctele de trecere a frontierei spre Turcia, protestând față de procedurile greoaie de control din partea turcă. O coloană de camioane de zece kilometri s-a format la punctul vamal Kapitan Andreevo; o coloană similară, de doar cinci kilometri, este și la punctul de trecere de la Lesovo. Punctul vamal Kapitan Andreevo este unul dintre cele mai importante dinspre Europa de Est spre Orientul Mijlociu.

Întreaga producție a show-ului Depeche Mode este transportată cu 12 camioane și 5 autocare, numai staff-ul trupei reunind peste 120 de persoane.

Programat miercuri, concertul de la București a fost cel de-al cincilea show din cadrul turneului de promovare a albumului „Delta Machine”, după cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) și Sofia (12 mai).

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke și Andrew Fletcher înființau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore și a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records și lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul își reface forțele bazându-se pe compozițiile lui Martin Gore și lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) și „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât și comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conținând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” și „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formații din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” și „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa și, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică și-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În același an, Depeche Mode, care avea programat și un concert la București, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgență, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa și-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase