Concluzia unui psihoterapeut care a studiat ani de zile oameni cu gândire negativistă. Ce se întâmplă când avem senzația că nu ne iese nimic

Redactor:
Simona Tudorache
Concluzia unui psihoterapeut care a studiat ani de zile oameni cu gândire negativistă. Ce se întâmplă când avem senzația că nu ne iese nimic
Dacă vrem să avem succes trebuie să ne păstrăm armonia interioară, să nu ne lăsăm doborâți de griji și să avem răbdare, cel puțin asta cred specialiștii.

„Stima de sine e un construct elaborat care începe chiar din primele zile de viață si continuă până la maturitare. Mama este cea care îi creează bebelușului său această stimă, dezvoltându-i imaginea de sine și prezentându-i lumea într-o manieră plăcută și armoniasă, în care bebelușul să se integreze treptat , iar mai apoi să se poată oglindi, la fel cum va face și când va fi adult, oglindindu-se în ochii celorlalți, câutând aprecierea și stima de sine. Dacă ceva s-a construit defectuos la începutul vieții legat de imaginea de sine, vom avea de-a face cu o persoană fragilă și anxioasă, iar aceasta va avea nevoie de ajutor””, precizeză psihoterapeutul Ruxandra Sersa pentru Gândul.

Gândurile negative apar acolo unde anxietatea își face simțită prezența. „De cele mai multe ori, aceste gânduri sunt în strânsă legătură cu o imagine de sine deficitară,  iar pasul de la idei negative la depresie este foarte mic. Persoanele care suferă un timp îndelungat de această patologie trebuie să caute ajutor specializat în psihoterapie, în cazul în care aceste gânduri apar în permanență și devin ca o obsesie, ocupând un timp destul de mare din energia psihică. Starea zen este cea de seninătate și armonie interioară, când individul este mulțumit de sine, chiar dacă în viața de zi cu zi apar conflictele și grijile inerente. Pentru a ajunge la această stare, e nevoie ca individul să-și înțeleagă conflictele inconștiente, acestea să fi fost dizolvate mai apoi, pentru ca echilibrul interior mult dorit să apară.

Uneori, avem senzația că nu ne iese nimic, iar asta pentru că există o gândire negativistă și o repetiție inconștientă a eșecului, alegeri nefaste, tendințe inconștiente de a te îndrepta acolo unde există șanse mari de eșec. De multe ori, anxietatea și atacurile de panică în astfel de momente sunt frecvente””, afirmă psihoterapeutul de la Centrul MindCare.

Pentru a putea reuși în ceea ce ne-am propus e necesar să avem o stare bună interioară, realism și o bună cunoaștere de sine. ”Definirea succesului ține de un narcisism optim și de dorințele noastre de reușită. Nu există o rețetă și nici măcar o listă de indicații pentru obținerea succesului, acesta fiind diferit de la o persoană la alta. Pentru anumite persoane, acesta se poate măsura în anumite beneficii materiale, iar pentru altele într-o carieră fulminantă. Pentru a accede la succes și a ne putea bucura de el e nevoie de cunoaștere de sine, răbdare și o anumită libertate interioară. Atâta vreme cât conflictele interioare au fost dizolvate, persoana în cauză se poate bucura cu adevărat de micile bucurii ale vieții, acesta fiind succesul cu adevărat”, concluzionează psihoterapeutul Ruxandra Sersa.

 

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide