Consultantul artistic al unui teatru de stat caută adresa de e-mail a lui Molière, pentru a-l întreba ceva despre drepturile de autor / Reacția teatrului

Publicat: 29/10/2019, 17:08

Ieremia îi transmite primarului Timișoarei, Nicolae Robu, că din cauza lipsei unui management corespunzător la teatrul german „ne facem de mirul lumii” și dă un exemplu bun, cel al unei doamne, Elisa Covaci, consultant artistic al teatrului, care a cerut adresa lui „Molière” pentru a-l întreba ceva despre drepturile de autor.

Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut mai bine ca Molière (15 ianuarie 1622 – 17 februarie 1673), a fost un scriitor francez de teatru, director și actor, unul dintre maeștrii satirei comice (via Wikipedia).

Elisa Covaci a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière, dar a precizat, pentru Pressalert.ro: „Informația e puțin greșită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteți ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu știu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-ați luat pe nepregătite”.

Jurnaliștii au întrebat-o, totuși, când anume a trăit celebrul Molière. „Între „Între ʹ45 și ʹ73. Pardon, între ʹ22 și ʹ73″.

Reacția Teatrului German din Timișoara, după ce un consultant ar căuta adresa de email a lui Molière

Conducerea Teatrului German din Timișoara susține că informația potrivit căreia un consultant artistic al teatrului a căutat adresa de email a scriitorului și poetului francez Molière, pentru a discuta cu acesta despre drepturile de autor, nu este reală.

„Eroarea imputată angajatei Elisa Covaci este nu doar neadevărată, ci și utilizată ca pretext pentru un nou atac împotriva instituției noastre și a Primăriei municipiului Timișoara. Alegația domnului Ieremia conform căreia Teatrul German «s-a umplut de oameni incompetenți, fără calificare și are proiecte proaste în lipsa unui manager competent» este neadevărată și frizează calomnia, în condițiile în care anul acesta producțiile teatrului german s-au bucurat de numeroase aprecieri nu doar în țară, ci și în străinătate”, scrie într-un comunicat directorul delegat al Teatrului German din Timișoara, Ioan Boldureanu.

Acesta adaugă că nu este de acord cu „angrenarea Teatrului German în dispute externe care nu fac altceva decât să anuleze eforturile instituției de a oferi publicului produse culturale de calitate”.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii Ion Ardeal Irimia susținea într-o postare pe pagina sa de Facebook că un consultant artistic al Teatrului German din Timișoara, Elisa Covaci, a căutat adresa de email a lui Molière pentru „o corespondență pe tema dreptului de autor”.

„Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizați un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii!!! distinsa din imagine, pe numele ei de intelectual Elisa Covaci, consultant artistic (Dumnezeule Mare!!!) acolo, cerea adresa de mail a lui «Molier» pentru o corespondență pe tema dreptului de autor… sau, mă rog, dați-i-o dumneavoastră, dacă o aveți!”, a scris Ion Ardeal Irimia.

Ulterior, acesta a declarat, corespondentului Mediafax, că prima dată a auzit despre existența acestui consultant artistic când i-a fost relatată întâmplarea.

„Eu sunt om de teatru, lucrez de 20 de ani în clădirea respectivă, nu am auzit-o niciodată, nu am văzut-o niciodată, nu știu cine e. A apărut de nicăieri pe funcția de consultant artistic, ceea ce presupune că excelezi în consultanță artistică, ești supracalificat, la mintea mea. Conform fișei postului ești cineva care îl consiliezi pe director, pe managerul instituției să ia cea mai bună decizie din punct de vedere cultural”, spunea Ion Ardeal Irimia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Florin Dumitrescu, schimbare totală. Cheful începe o nouă viață
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom