Silviu Bănilă
14.10.2019
Magazin

Copil salvat de la moarte chiar de mașina în care se afla în momentul accidentului / BMW-ul a alertat dispeceratul și ajutorul a ajuns imediat

Copil salvat de la moarte chiar de mașina în care se afla în momentul accidentului / BMW-ul a alertat dispeceratul și ajutorul a ajuns imediat
Un adolescent care a fost grav rănit în urma unui accident rutier provocat de mama lui, după ce mașina a derapat pe gheață, poate spune că s-a născut a doua oară. BMW-ul în care se aflau victimele a alertat dispeceratul că airbag-urile sunt deschise și ajutorul a ajuns de urgență.

Claire Duke, în vârstă de 40 de ani, a pierdut controlul mașinii BMW, în timp ce cobora un deal, cu o viteză de aproape 90 km/h și s-a izbit de un zid, scrie The Sun.

Înainte de a produce accidentul, femeia a strigat la fiii ei, Bradley – 14 ani și Hayden – 9 ani, că va urma un impact: „O să facem accident”.

Bradley s-a panicat și a desfăcut centura de siguranță. În momentul impactului cu zidul, băiatul a suferit răni grave la cap și coloană.

Totuși, sistemul modern al BMW-ului Seria 3 „a apelat” centrul de comandă al companiei, anunțând că s-au declanșat airbag-urile limuzinei.

Un operator a sunat-o pe șoferiță și a alertat apoi serviciile de urgență.

Claire era însă inconștientă și nu a putut răspunde, dar ulterior și-a revenit și a auzit operatorul de la BMW spunând: „Știm unde sunteți și trimitem ajutor de urgență”.

Bradley se afla în stare critică, dar paramedicii au reușit să-l stabilizeze la locul accidentului.

A fost dus la spital, unde a stat în comă indusă, suferind operații de urgență la creier. Mai mult, puștiul a stat conectat la un aparat de ventilație mecanică.

După nouă zile, victima și-a revenit și – o lună mai târziu – Bradley a fost externat.

Totul se datorează sistemului eCall de la BMW.

Accidentul a avut loc în Sheffield, în ianuarie 2017, când Clair a pierdut controlul mașinii, în timp ce-i ducea pe Bradley și Hayden la școală.

Pentru a le mulțumi medicilor care i-au salvat viața, Bradley a luat parte la o strângere de fonduri de 500.000 lire sterline pentru un helipad amplasat pe acoperișul Spitalului Pediatric din Sheffield.

Foto: Captură

Inchide