Courtney Love, atacată la Paris de protestatarii anti-Uber, a cerut intervenția președintelui Hollande

Publicat: 25/06/2015, 18:28

Potrivit BBC News, taximetriștii francezi au blocat drumurile către aeroporturile din Paris, protestând în acest fel față de serviciul de rezervări de taximetre prin aplicația Uber. Drept urmare, poliția pariziană a utilizat gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Cântăreața Courtney Love, văduva rockerului Kurt Cobain, se află în prezent în Franța. Și, potrivit presei franceze, vedeta americană s-a aflat la locul nepotrivit și în momentul nepotrivit, joi, întrucât a fost implicată fără voia ei în aceste demonstrații de stradă în momentul în care pleca dintr-unul dintre aeroporturile pariziene. Artista a descris această situație neplăcută prin intermediul mai multor mesaje publicate pe contul ei de Twitter.

În primul dintre ele, Courtney Love i se adresează rapperului Kanye West (despre care se crede că s-ar afla și el la Paris), spunându-i că trebuie să se întoarcă la aeroport și să se ascundă alături de echipa ei. „Kanye, mai bine te întorci la aeroport și te ascunzi cu noi. Greviștii ne-au atacat mașina”. Drept dovadă, cântăreața americană a publicat pe Twitter și o fotografie în care se vede faptul că parbrizul automobilului în care se afla fusese „bombardat” cu ouă.

În al doilea mesaj, tonul folosit de artistă crește în intensitate: „Protestarii au organizat o ambuscadă, ne-au oprit mașina și l-au luat ostatic șoferul nostru. Ei atacă mașinile cu bare din metal. Asta e Franța? Sunt mai în siguranță în Bagdad!”.

În al treilea mesaj, vedeta americană îl critică dur pe președintele francez François Hollande: „François Hollande, unde e poliția aia nenorocită? E legal ca cetățenii voștri să îi atace pe turiști? Mișcă-ți fundul până la aeroport! Ce dracu’ se întâmplă aici?”.

Pentru moment, șeful statului francez nu a răspuns acestei interpelări virulente a cântăreței americane, care a reușit însă să părăsească aeroportul parizian, plătind câțiva motocicliști care au ajutat-o să iasă din acea situație neplăcută: „Am plătit câțiva motocicliști pentru a ne scoate de aici. Am fost urmăriți de o mulțime de șoferi de taximetre care au aruncat în noi cu pietre, am trecut prin fața a doi polițiști, dar ei nu au făcut nimic”.

Courtney Love a publicat și o scurtă înregistrare video pe contul ei de pe platforma Instagram care a surprins momentul în care șoferul artistei este scos cu forța din automobil de doi taximetriști furioși. Imaginile sunt însoțite de următorul comentariu: „Cum dracu’ cineva are dreptul de a face așa ceva? Prima mașină a fost distrusă, toate cauciucurile sale au fost sparte și lovite cu bare din metal. Acești oameni încearcă să deschidă ușile mașinii noastre, iar polițiștii nu fac nimic? Sunt oare talibani francezi?”

Cântăreața a ajuns în cele din urmă la Paris, în jurul orei locale 14.00, și a publicat o fotografie care o arată alături de cei doi „salvatori” ai ei. „Fără ranchiună. Îi ador pe francezi, dar guvernul vostru lasă de dorit”, a adăugat artista.

Renumită pentru un stil de viață controversat, Courtney Love s-a confruntat în trecut cu dependența de droguri. Cântăreața rock are o relație destul de dificilă cu fiica ei, Frances Bean Cobain, care a obținut un ordin de restricție împotriva mamei sale în anul 2009. Courtney Michelle Love, născută pe 9 iulie 1964, a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru interpretarea ei din filmul „Scandalul Larry Flynt” (1996). Courtney Love a devenit celebră în urma mariajului său cu solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, dar și ca solistă a trupei de rock alternativ Hole. Rolling Stone a numit-o pe Courtney Love „cea mai controversată femeie din istoria muzicii rock”.

O serie de proteste violente au izbucnit în Franța, joi, la Paris și în alte câteva orașe importante. Taximetriștii francezi au blocat drumurile către aeroporturile și gările din Paris, într-o acțiune de protest față de Uber, o aplicație americană pentru telefoane inteligente care îi ajută pe pasageri să găsească cel mai apropiat șofer profesionist sau neprofesionist dispus să ofere servicii de transport contra cost.

Taximetriștii francezi au blocat străzile, instalând baricade și incendiind cauciucuri, în cadrul unei greve la nivel național. Astfel de baricade au fost amplasate joi și la Marsilia și Aix-en-Provence.

Taximetriștii francezi sunt furioși pe Uber, despre care afirmă că le pune în pericol locurile de muncă, îndepărtând clienții de companiile de taximetrie autorizate. Ei, ca și colegii lor din alte țări, au organizat mai multe proteste față de această aplicație, dintre care unele au degenerat în violențe, clienți și șoferi Uber fiind agresați.

Aplicația de mobil Uber pune clienții în contact cu șoferi privați care îi duc acolo unde vor să meargă la un preț mai mic decât cel al taxiurilor tradiționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?