CRISTI MINCULESCU DEZVĂLUIE MOTIVUL pentru care a părăsit trupa IRIS

CRISTI MINCULESCU DEZVĂLUIE MOTIVUL pentru care a părăsit trupa IRIS
Publicat: 19/10/2012, 11:30
Actualizat: 28/03/2019, 06:17

Cristi Minculescu a declarat, joi seară, la „CanCan TV”, că a părăsit Iris pentru că nu a mai găsit un numitor comun în ceea ce privește activitatea viitoare a trupei, dar și pentru că efortul pe care trebuia să îl facă era mult prea mare raportat la partea financiară, potrivit site-ului acasatv.ro

Cântărețul Cristi Minculescu, fostul solist al Iris, a părăsit în luna august formația, după 32 de ani în care s-a identificat cu această trupă.

„Nu am mai găsit un numitor comun în ceea ce privește activitatea viitoare a trupei. Nu este vorba despre bani”, a spus Cristi Minculescu, joi seară, în emisiunea „CanCan TV”, de la postul Acasă.

El a precizat totuși că a fost nemulțumit că nu era protejat din punct de vedere financiar în urma perioadei în care a avut probleme de sănătate.

În 2009, Cristi Minculescu a aflat că suferă de o boală ereditară – polichistică hepato-renală -, fapt pentru care a avut nevoie de un transplant de ficat. Atunci, soția lui i-a donat o bucată din ficatul ei.

„Efortul pe care îl fac după operație este mult prea mare în raport cu partea financiară”, a mai spus Cristi Minculescu la „CanCan TV”.

Pe 3 septembrie, Cristi Minculescu a fost înlocuit în rolul de solist al trupei Iris de Toni Șeicărescu, potrivit unui anunț postat pe site-ul oficial al formației.

Toni Șeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formația Direcția 5.

Trupa Iris va susține un concert de relansare, în noua formulă – cu Toni Șeicărescu solist -, pe 4 decembrie, de la ora 19.30, la Sala Palatului din București, a declarat, pentru MEDIAFAX, în 28 septembrie, Nelu Dumitrescu, liderul trupei. „Vom mai lansa, până la sfârșitul anului, două noi piese și vom începe înregistrările la noul album Iris cu Toni Șeicărescu solist”, a mai spus atunci Nelu Dumitrescu.

Decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa Iris i-a uimit pe membrii formației, după cum a declarat, pe 28 august, pentru MEDIAFAX, Nelu Dumitrescu. „Am rămas toți surprinși. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi și ne-a spus că nu mai vrea să cânte”, a declarat atunci Nelu Dumitrescu. „A spus că în țara asta nu se poate cânta așa, că el are nevoie de bani mulți și că nu e mulțumit de ce câștigă”, a mai spus bateristul.

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Șeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămași în trupă. „Toți s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris”, a spus Dumitrescu. „Iris nu este nici formația mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia”, a adăugat Nelu Dumitrescu.

Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul că este pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăsește trupa Iris. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formație, Voltaj, dar s-a întors. Același lucru s-a întâmplat și în 1990, când Minculescu a plecat în Elveția, dar a revenit în Iris.

Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, în curtea Castelului Banffy din comuna clujeană Bonțida.

„Aceasta a fost Iris pentru voi în această seară, aș vrea să mulțumesc băieților cu care am petrecut atâta amar de vreme, lui Nelu, lui Boro, lui Valter, lui Relu, vouă, pentru suportul moral de-a lungul timpului, soției mele, Rodi – te iubesc -, și lui Dumnezeu pentru că a trimis-o să mă salveze. Vă mulțumesc din inimă, vă mulțumesc foarte mult, să fiți sănătoși și iubiți, pa”, le-a spus Cristi Minculescu, la sfârșitul concertului, celor câteva mii de fani prezenți la eveniment.

Iris a sărbătorit 35 de ani de carieră la sfârșitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc în Piața Constituției din București, la care a fost invitată și Felicia Filip. Noul album – „Iris – O lume doar a lor – 35 de ani” – a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Una dintre cele mai longevive și iubite formații românești, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii și jumătate.

Decorați cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în fața a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existență pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în fața a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului „Cei ce vor fi” și discul de platină pentru albumul „Maxima”, fiind premiați și în fața publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susținut la Teatrul Național București. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câștigate de Iris: Best Live și Best Rock – „Cei ce vor fi”.

După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiași an, Iris și-a făcut prima apariție la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru concertul de revenire susținut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în fața a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată și „Integrala Iris”, un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei. Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris „12 Porți”, marcată printr-un concert la Sala Palatului din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”