Cristi Minculescu părăsește trupa Iris

Cristi Minculescu părăsește trupa Iris
Publicat: 28/08/2012, 09:56
Actualizat: 03/07/2013, 18:33

Cântărețul Cristi Minculescu, solistul legendarei trupe Iris, va părăsi formația, fiind înlocuit, din data de 3 septembrie a acestui an, de Toni Șeicărescu, informează pagina oficială de Facebook a artiștilor.

„Comunicat oficial: Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu părăsește grupul Iris. Activitatea formației va continua, avându-l ca solist pe Toni Șeicărescu”, se arată în anunțul de pe Facebook semnat „Trupa Iris”.

Toni Șeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formația Direcția 5.

Până la ora difuzării acestei știri, membrii formației Iris nu au putut fi contactați.

Iris a sărbătorit 35 de ani de carieră la sfârșitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc în Piața Constituției din Capitală. Noul album – „Iris – O lume doar a lor – 35 de ani” – a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Una dintre cele mai longevive și iubite formații românești, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii și jumătate.

Decorați cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în fața a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existență pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în fața a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului „Cei ce vor fi” și discul de platină pentru albumul „Maxima”, fiind premiați și în fața publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susținut la Teatrul Național București. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câștigate de Iris: Best Live și Best Rock – „Cei ce vor fi”.

După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiași an, Iris și-a făcut prima apariție la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru megaconcertul de revenire susținut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în fața a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată și „Integrala Iris”, un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei.

Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris „12 Porți”, marcată printr-un concert la Sala Palatului din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase