Cristina Iacob: „Poveste de dragoste” dă cel mai mare test în cinematografele românești

Cristina Iacob: Poveste de dragoste dă cel mai mare test în cinematografele românești
Publicat: 25/11/2015, 10:10
Actualizat: 23/12/2015, 22:45

Despre film, care a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de la Mons, regizoarea spune că a fost „bine primit”, însă este de părere că în România acesta va da „cel mai mare test”. „Este foarte greu să supraviețuim în această industrie, dacă nu sunt spectatori”, a adăugat Iacob, care a mai afirmat că pregătește o altă poveste de dragoste, fără ca acest următor film să aibă legătură cel cel care se lansează vineri pe marile ecrane românești.

„Eu m-am îndrăgostit în ajun de Crăciun și e, cumva, povestea mea de dragoste”, a spus regizoarea Cristina Iacob despre primul lungmetraj al său, care a fost filmat în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 și definitivat în noiembrie 2014.

În plus, scenariul, semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac a cunoscut 21 de forme, după cum spune regizoarea. „După primele șapte drafturi, am început colaborarea cu Dan Chiriac, iar Mimi Brănescu ne-a ajutat, de asemenea. Problema este că începi să te îndrăgostești de ceea ce scrii și nu mai poți modifica. În final, am ajuns să avem 21 de variante”, a mai spus Cristina Iacob.

Discutând despre cele mai grele momente din timpul producției, actorul Dragoș Bucur a mărturisit că cel mai dificil i-a fost să spună „te iubesc” în fața camerelor de filmat. „Îmi place să spun despre mine că sunt un actor ‘tehnic’. În rolurile pe care le-am făcut până acum am fost pus în diferite situații, însă mi s-au părut mai ușoare decât să spun ‘te iubesc’. E ca și cum te-ai dezbrăca în fața publicului”, a declarat acesta.

În ceea ce o privește pe Raluca Aprodu – interpreta rolului principal feminin – pentru ea, marea încercare din acest film au reprezentat-o repetițiile, dar și momentul în care a fost tunsă.

Lungmetrajul „Poveste de dragoste” vorbește despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, în Brașov, Sebastian (Dragoș Bucur) și Aprilia (Raluca Aprodu) încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, muzica originală aparține HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoș Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Șirli (Creative Sound).

„Poveste de dragoste” este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film și, potrivit declarațiilor făcute de regizoare, bugetul acestuia a ajuns la aproximativ 600.000 de dolari.

Cristina Iacob este regizoare și scenaristă, licențiată în regie de film și absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film. Până în prezent, a regizat trei lungmetraje: „#Selfie” (cu Crina Semciuc și Olimpia Melinte), „Poveste de dragoste” (cu Raluca Aprodu și Dragoș Bucur) și continuarea „#Selfie”, „#Selfie 2”, care a fost filmată anul acesta și în prezent se află în postproducție.

„#Selfie”, în regia Cristinei Iacob, a fost lansat în cinematografe în 2014 și a fost vizionat de peste 100.000 de spectatori.

Printre titlurile semnate de Cristina Iacob se numără și „În film la Nașu'” – mediumetraj (2012), „Zestrea” – scurtmetraj (2011), „Mircea Veroiu” – documentar (2010) și „Raport despre indiferență”- scurtmetraj (2010).

„Zestrea” a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internațional Dakino, Festivalul Internațional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câștigat și premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studențesc, iar „În film la Nașu'” a fost selecționat în numeroase festivaluri internaționale și a obținut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Cristina Iacob este președintele Asociației Scenariștilor Români (ASCER).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?