Cristina Țopescu, cele mai importante momente ale vieții sale. Tatăl său a oprit-o să mai practice gimnastică, iar bunicul a învățat-o să citească din ziar. De la interviul cu Regele Mihai, până la participarea la funerariile lui Papa Ioan Paul al II-lea: „Viața este o luptă și trebuie să te lupți”

Redactor:
Laura Cojocaru
Momente remarcabile din cariera Cristinei Țopescu sunt interviul realizat cu Regele Mihai I, care după vizionarea materialului a izbucnit în lacrimi, dar și transmisiunea d ela moartea lui Papa Ioan Paul al doilea. Jurnalista care a fost găsită moartă în locuința sa din Otopeni, a povestit, într-un interviu ce învățături a desprins în urma profesiei sale: „Viața e o luptă și trebuie să te lupți", spunea Cristina Țopescu.

Producătorul Prima Tv, Liviu Moldovan a postat pe Facebook un interviu de 4 minute cu Cristina Țopescu, în care regretata jurnalistă și-a povestit cele mai importante aspecte ale vieții.

În ceea ce privește copilăria, Cristina Țopescu a făcut sporturi precum tenis, schi și gimnastică.

„Gimnastică am făcut de performanță până la 14 ani, când tatăl meu mi-a zis -Gata cu sportul! Trebuie să te ții de carte. Nu ești vreo Nadia Comăneci. Și dacă tot n-o să ajungi mare, mai bine vezi-ți tu de treaba ta și de școală-„, a povestit Cristina Țopescu.

Regretata jurnalistă a fost un copil „năbădâios și băiețos”, iar în clasa a doua, Cristina a povestit cum a bătut un coleg.

O amintire dragă din viața Cristinei Țopescu a fost legată de bunicul său, călărețul Felix Țopescu, care a învățat-o să citească de pe ziar și i-a spus povești despre monarhia românească: „Cu ziarul, cu presa, a știut el ce a știut”.

Cristina Țopescu a mărturisit că și-ar fi dorit să trăiască în perioada interbelică, pe timpul monarhiei. Unul dintre cel mai importante momente ale carierei sale a fost un interviu realizat cu Regele Mihai 1: „După ce am terminat interviul și difuzat, Regele Mihai s-a uitat, bineînțeles, și i-au dat lacrimile, mi s-a povestit. După care m-a sunat domnul Alexandru Paleologu, Conu Alecu, care m-a rugat din tot sufletul lui să-i duc o casetă și am putut să-i fac bucuria asta înainte să moară”, povestea fiica regretatului comentator sportiv, Cristian Țopescu.

De asemenea, un alt moment memorabil al carierei sale a fost transmisiunea de la funerariile lui Papa Ioan Paul al doilea, care obișnuia să spună celebrul îndemn: „Nu vă fie teamă”.

Cristina Țopescu a mărturisit că mereu a avut o reținere față d eoamenii care abandonează ușor: „Viața este o luptă și trebuie să o luăm c ape o normlaitate. Nimic nu se obține așa ușor, fără niciun efort.

 

Jurnalista Cristina Țopescu a murit, ea fiind găsită duminică seară de polițiști în casa sa din orașul Otopeni.

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din București.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta „Focus”, principala emisiune de știri a televiziunii.

Din 2013 a fost la Antena 3, însă a anunțat că se retrage de la postul de televiziune în 2017, invocând motive personale.

În 1989, jurnalista a încercat să fugă din România și a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

 

Inchide