Cu cât a fost vândut la licitație batmobilul original, din filmul din 1963

Cu cât a fost vândut la licitație batmobilul original, din filmul din 1963
Publicat: 07/12/2014, 16:45

Aceasta a fost pentru prima dată când acest batmobil, condus de personajul celebru al companiei DC Comics, Batman, a fost scos la licitație.

„Este o piesă măreață a culturii pop pierdute”, a spus Margaret Barrett, de la casa de licitații Heritage Auctions.

Vehiculul a fost pus în vânzare de Toy Car Exchange LLC, o piață online dedicată mașinilor de colecție, care l-a cumpărat și restaurat.

Este o creație a lui Forrest Robinson, un fan al francizei Batman, care a petrecut trei ani modificând un Oldsmobile 88 din 1956 pentru a semăna cu automobilul descris în benzile desenate cu Batman publicate între anii 1940 și 1950. Automobilul a fost gata în 1963, înainte ca George Barris să înceapă să construiască un Batmobil pentru serialul ABC „Batman”, difuzat timp de trei sezoane, până în 1968. Versiunea lui Barris este cea care a fost vândută în ianuarie 2013 pentru 4,2 milioane de dolari.

Popularitatea serialului a făcut ca batmobilul lui Robinson să devină o senzație, iar DC Comics a împrumutat vehiculul și l-a numit „batmobilul lui Batman”, folosindu-l în turneele de promovare pe coasta de est a SUA.

În cele din urmă, au fost făcute mai multe copii, iar mașina i-a fost returnată lui Robinson, care a vândut-o după câțiva ani. Vehiculul a reapărut în 2008, când un bărbat l-a găsit ruginind pe un câmp din New Hampshire, spune reprezentanții Heritage. După ce și-a schimbat proprietarii de câteva ori, Toy Car Exchange l-a cumpărat în februarie 2013 și l-a restaurat.