Cum a fost concertul lui „Dr. House” la București. Povești muzicale, o doză de umor și un pahar cu whisky

Cum a fost concertul lui „Dr. House la București. Povești muzicale, o doză de umor și un pahar cu whisky
Publicat: 13/07/2014, 12:41
Actualizat: 05/11/2019, 06:37

Sâmbătă seară, la puțin timp după ora 20.00, cei aproximativ 4.000 de spectatori prezenți la Sala Palatului din Capitală îl aplaudau pe actorul și cântărețul Hugh Laurie, cunoscut și îndrăgit în special pentru rolul medicului excentric din serialului de televiziune „Dr. House”.

După ce Hugh Laurie a prezentat trupa alături de care urma să cânte, The Copper Bottom Band, persoanele prezente la Sala Palatului au aplaudat intens, iar entuziasmul lor nu a scăzut deloc pe parcursul serii.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Replica „Bună seara, București”, rostită de Hugh Laurie într-o română cu accente britanice, a stârnit reacții puternice în sală, oamenii aplaudându-l neîncetat. Coverul după piesa formației The Dixie Cups „Iko Iko” a deschis seara într-o notă optimistă și încărcată cu veselie. „Mulțumesc, București!”, a spus Hugh Laurie, la finalul piesei, și a continuat cu „And that’s it!” (Asta este tot, n.r), spre amuzamentul celor din sală.

„Mi-e teamă că asta este tot ce știu. Vă cer scuze. Sunt un englez idiot tipic. Ce pot să spun? Este teribil”, a spus Hugh Laurie. „Este cineva aici care vorbește engleza?”, a mai spus charismaticul artist, întrebare care a adus zâmbetul pe fețele oamenilor.

„Dacă nu vorbiți engleza… dacă nu vorbiți engleza, nu înțelegeți ce spun. Dacă vorbiți engleza și stați lângă cineva care nu vorbește engleza, poate ați putea să-i traduceți; nu în timpul cântecelor, ci între ele. Și cine știe, poate va fi începutul unei frumoase prietenii, poate chiar o aventură sentimentală, o căsătorie, copii, nepoți. Totul se poate întâmpla aici, în această seară”, a spus Hugh Laurie, pe scena Sălii Palatului.

Îmbinarea dintre muzică și replicile pline de umor, care l-au ajutat să comunice cu publicul, i-au adus lui Hugh Laurie aplauze intense din sală, pe tot parcursul concertului. Astfel, artistul nu a pierdut ocazia de a le mulțumi românilor că au venit să-l vadă în concertul de la Sala Palatului.

„Este absolut minunat să văd atâția oameni în acest oraș frumos. Mulțumesc foarte mult. Este incredibil. Trebuie să recunoaștem, v-ați asumat un risc venind în această seară aici. Nu știți la ce să vă așteptați. Unii dintre voi s-ar putea să știți că, până de curând, am fost actor. Este destul de ciudat. Ești obișnuit cu cineva să facă un anumit lucru, apoi face altceva. (…) Dacă am fi împreună într-un avion și vocea pilotului s-ar auzi și ar spune «până de curând am fost igienist dentar, dar să zbor este ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac», ați fi un pic agitați. Nu vă condamn. Vreau să vă asigur că sunteți pe mâini foarte bune cu doamnele și domnii din spatele meu, cea mai bună formație din lume, The Copper Bottom Band”, a mai spus Hugh Laurie.

Simțul umorului l-a însoțit pe artist pe tot parcursul concertului și astfel a reușit să dialogheze într-un mod plăcut cu publicul. Așadar, pentru următoarea piesă din repertoriul stabilit pentru concertul de la București, Hugh Laurie a spus că are nevoie ca publicul să cânte alături de el.

„Unii oameni probabil spun: «nu, eu am cumpărat bilet, cântă tu!», ceea ce, apropo, înțeleg; și eu, probabil, aș gândi la fel”, a spus cântărețul. Însă spectatorii au aceptat să cânte alături de el. Nu le-a ieșit din prima, dar, încet, încet, fanii au cântat la unison „Come on baby, let the good times roll”.

Regalul muzical a continuat cu piese precum „Evenin'” și „Buona Sera Senorita”, dar și cu povești spuse de Hugh Laurie, care, după fiecare piesă, i-a prezentat publicului pe membrii formației alături de care a cântat. În plus, artistul nu a uitat să le mulțumească spectatorilor. „O să spun «mulțumesc» de atâtea ori că, până la sfârșitul serii, o să vi se facă rău”, a precizat Hugh Laurie.

Gaby Moreno și Jean McClain, din The Copper Bottom Band, au cucerit publicul din București cu piesa „What kind of man are you” și au continuat să-i încânte pe spectatori pe tot parcursul serii, iar aceștia nu s-au sfiit să le aplaude.

Unul dintre cele mai apreciate momente ale serii a fost cel în care Hugh Laurie a cântat, împreună cu Gaby Moreno, piesa „El Choclo/ Kiss Of Fire”. Nu doar că au cântat, dar la sfârșitul piesei au și dansat împreună, pentru ca momentul să fie perfect.

Au urmat piese precum „So Damn Good”, „Send Me to the ‘Lectric Chair”, „You Don’t Know My Mind”, „The Weed Smoker’s Dream”, „Lazy River”, „Didn’t It Rain” și „St. James Infirmary”, iar Hugh Laurie le-a prezentat pe fiecare în parte, spunându-le spectatorilor poveștile lor.

Un alt moment interesant al serii a fost acela când Hugh Laurie și membrii The Copper Bottom Band au băut whisky pe scenă, pentru a se „rehidrata”, o tradiție inventată, după cum a menționat cântărețul britanic, dar care trebuie respectată.
„Stau în fața voastră cu un pahar cu whisky și simt că este potrivit să vă ofer un toast. În primul rând, vă mulțumesc că ați venit aici în această seară. Este un lucru minunat ce ați făcut și suntem incredibil de recunoscători. (…) Multe dintre melodiile pe care le cântăm sunt foarte vechi, de o sută de ani sau mai mult, și ar fi atât de ușor ca aceste cântece să dispară, oamenii să uite (…), iar faptul că ați venit aici, în această seară, pentru a asculta aceste piese vechi, este un lucru minunat. Vă salut și vă doresc speranță, fericire și prosperitate”, a spus Hugh Laurie, în engleză, continuând cu un „Noroc!”, în limba română, în aplauzele publicului.

Înainte de piesa „Louisiana 1927”, membrii The Copper Bottom Band au părăsit scena, iar Hugh Laurie a rămas singur. Un om cu un pian, care a făcut ca sala să vibreze pe acordurile piesei și să îl aplaude intens la sfârșit.

De asemenea, la Sala Palatului s-au auzit, sâmbătă seara, piesele „Wild Honey”, „I Hate a Man Like You”, „I Wish I Knew How it Would Feel to Be Free” și „Green Green Rocky Road’, fiecare însoțită de povestea ei.

„Green Green Rocky Road” a fost și ultima piesă din repertoriul serii, iar Hugh Laurie i-a invitat pe spectatori să se ridice în picioare și să bată din palme, ceea ce au și făcut. Cele aproximativ 4.000 de persoane care au umplut Sala Palatului au cântat, au dansat și au aplaudat împreună cu îndrăgitul artist.

După ce i-a prezentat publicului pe cei din The Copper Bottom Band, Hugh Laurie a părăsit scena Sălii Palatului, în aplauzele celor prezenți.

Însă spectatorii nu erau pregătiți să plece acasă, iar aplauzele lor, care au răsunat preț de câteva minute, i-au readus pe scenă pe Hugh Laurie și pe membrii The Copper Bottom Band. Aceștia au mai cântat două piese, „Changes” și „You Never Can Tell”, înainte de a încheia spectacolul prezentat în premieră publicului din România, la Sala Palatului.

Așadar, timp de mai bine de două ore, Hugh Laurie a cântat la pian, la chitară, a dansat, a vorbit cu spectatorii, a aplaudat și a glumit. Pe lângă aplauze, artistul a primit și câteva declarații de iubire. „I love you” (Te iubesc, n.r.) a fost cea mai auzită dedicație a serii, venită din partea femeilor din public.

Charismaticul Hugh Laurie, cunoscut din serialul de televiziune „Dr. House”, care s-a încheiat în 2012, după cel de-al optulea sezon, și-a fermecat fanii, la Sala Palatului, cu un show inedit, intim și călduros, din care nu a lipsit umorul ironic specific, cu care și-a obișnuit publicul.

Starul britanic a intrat în Cartea Recordurilor de două ori, fiind declarat cel mai bine plătit actor într-un serial TV, dar și pentru „Dr. House”, cel mai de succes serial TV din toate timpurile.

Anul trecut, Hugh Laurie și-a lansat cel de-al doilea album muzical din carieră, „Didn’t It Rain”. Albumul, care include piese jazz și blues, urmează materialului discografic lansat de Hugh Laurie în 2011, o colecție de piese blues intitulată „Let Them Talk”. Lansarea acestui prim album a fost urmată de un turneu de promovare, Hugh Laurie susținând primul său concert live din carieră în Germania, la Hamburg, în aprilie 2011.

„A fost una dintre cele mai teribile experiențe din viața mea”, a declarat, la momentul respectiv, pentru The Hollywood Reporter, Hugh Laurie despre acel prim concert. El a adăugat că s-a gândit la modul serios să apese alarma pentru incendii pe care o văzuse în holul clubului unde a susținut concertul, pentru a-l anula în ultimul moment.

Ulterior, Hugh Laurie a susținut alte peste 100 de concerte. Primul său album s-a vândut în peste un milion de copii, iar vedeta, în vârstă de 54 de ani, a susținut concerte, alături de trupa sa, The Copper Bottom Band, în SUA, Europa, America de Sud și Rusia.

Noul album al lui Hugh Laurie, care cântă la pian de la vârsta de 6 ani, include piese datând din epoca pionierilor genurilor blues și jazz – W.C. Handy („St Louis Blues”) și Jelly Roll Morton („I Hate A Man Like You”) -, dar și cântece mai noi, precum cele ale Dr. John („Wild Honey”) și Alan Price, membru al formației The Animals („Changes”).

După lansarea triumfătoare a celui de-al doilea album, „Didn’t it rain”, și un turneu sold-out în America de Sud, Australia și Noua Zeelanda, Hugh Laurie și-a extins turneul mondial și în Europa, în această vară.

Hugh Laurie s-a născut în Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford și Eton. A jucat în filme de lungmetraj precum „Rațiune și simțire” (1995), seria „Stuart Little”, „Maybe Baby” (2000), „Street Kings” (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorită rolului său din serialul TV „Dr. House”, pentru care a trebuit să renunțe la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu două premii Globul de Aur și alte trei nominalizări la prestigioasele trofee, două premii ale Sindicatului actorilor americani, două premii ale Asociației criticilor de televiziune și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.

Concertul pe care Hugh Laurie l-a susținut sâmbătă, la Sala Palatului din Capitală, a fost organizat de Phoenix Entertainment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ