Cum a fost primit Cristi Minculescu de fani, la primul concert în București fără Iris

Cum a fost primit Cristi Minculescu de fani, la primul concert în București fără Iris
Publicat: 08/12/2012, 17:08
Actualizat: 04/02/2019, 15:13

Peste 300 de spectatori l-au aplaudat minute în șir pe Cristi Minculescu la finalul primului concert susținut de acesta fără trupa Iris, într-un club din Centrul Vechi al Capitalei, mulți dintre cei prezenți privind cu optimism decizia artistului de a se despărți de trupa cu care a făcut istorie.

Început timid, ca o tatonare, dar cu celebrul salut „Bună seara, prieteni!”, concertul unplugged susținut, vineri seară, în True Club din Capitală, de Cristi Minculescu și chitaristul Judy Seutter, unul dintre colegii din noua trupă Lotus, a semnat oficial despărțirea lui Minculescu de Iris, formația alături de care a cântat timp de 35 de ani.

Deși surprinși inițial de repertoriul ales de artist pentru acest concert – piese celebre ale trupelor Dire Straits, Deep Purple, Uriah Heep sau Led Zeppelin – cei aproximativ 300 de fani prezenți la primul concert Cristi Minculescu – Lotus au rezonat cu artiștii prezenți pe scenă și, în mare parte din timp, au cântat alături de aceștia.

„Nu credeam că o să-l aud vreodată pe Cristi Minculescu cântând coveruri. Mă așteptam să aud în seara asta piesele pe care le știam și pe care le cânta cu Iris”, a spus unul dintre cei prezenți la concert.

Referitor la repertoriu, Minculescu a precizat pentru MEDIAFAX: „S-a dorit unplugged la început, iar piesele le-am ales dintre acelea care înseamnă ceva pentru mine și care îmi plac. Acum sunt în turneu în România numai cu Judy, însă trupa Lotus înseamnă cinci membri – patru băieți și o fată”.

Întâlnirea cu publicul bucureștean a fost pentru Cristi Minculescu una emoționantă. „Este greu de exprimat în cuvinte”, a spus artistul pentru MEDIAFAX, adăugând că se aștepta ca la această primă revenire pe scenă după despărțirea de Iris publicul să fie numeros.

Dacă atmosfera din timpul concertului a variat între frenezia fanilor cuprinși de bucuria recunoașterii unei piese celebre, curiozitatea de a-l redescoperi pe Cristi Minculescu dincolo de Iris și relaxarea dată de o reprezentație artistică într-un club, finalul a amintit de stadioanele pline, de palme care nu încetau să bată și de miile de oameni care, timp de 35 de ani au format publicul Iris și al lui Cristi Minculescu.

Concertul de vineri seară al artistului s-a încheiat cu piesa „Strada ta” care a ridicat în picioare publicul, iar pe Minculescu l-a făcut, la final și în aplauzele care au durat minute în șir, să mulțumească cerului „pentru ajutor”.

„Cristi Minculescu este fără Iris la fel ca Iris fără Cristi Minculescu”, este concluzia cântărețului, care a subliniat totodată că între el și vechea trupă nu există în prezent niciun litigiu. Mutat definitiv în Germania, după ce a renunțat la tot ce avea în România, Minculescu lucrează la un nou album alături de trupa Lotus, album despre care spune că speră să îl poată oferi inclusiv fanilor din România până în vara lui 2013.

„Contextul de acum, în care voi trăiți, m-a determinat să iau în cele din urmă decizia de a pleca din România”, a spus artistul pentru MEDIAFAX. „Gândul acesta îl aveam de mai mult timp, dar cele întâmplate mai ales în ultimii ani în țară m-au făcut să iau hotărârea”, a continuat el, adăugând că, ori de câte ori va fi solicitat să cânte în România, va veni cu plăcere. „În măsura în care voi fi solicitat aici – separat sau cu Lotus -, voi veni cu mare plăcere. Baza este însă acolo, în Germania”, a adăugat artistul.

Minculescu nu are resentimente față de trupa Iris, alături de care a cântat și spune că nu există niciun fel de litigiu între el și foștii colegi, iar plecarea lui din trupă a fost mai degrabă rezultatul unui context social instabil decât o cauză a neînțelegerilor. „Voi cânta acele piese de la Iris care mi se cer”, a spus artistul.

Cântărețul Cristi Minculescu a părăsit formația Iris la începutul acestei toamne, fiind înlocuit, din 3 septembrie, de Toni Șeicărescu, potrivit unui anunț postat pe site-ul oficial al trupei, în data de 28 august.

Decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa Iris i-a uimit pe membrii formației, după cum a declarat, pe 28 august, pentru MEDIAFAX, Nelu Dumitrescu. „Am rămas toți surprinși. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi și ne-a spus că nu mai vrea să cânte”, a declarat atunci Nelu Dumitrescu. „A spus că în țara asta nu se poate cânta așa, că el are nevoie de bani mulți și că nu e mulțumit de ce câștigă”, a mai spus bateristul.

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Șeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămași în trupă. „Toți s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris”, a spus Dumitrescu. „Iris nu este nici formația mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia”, a adăugat Nelu Dumitrescu.

Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul că este pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăsește trupa Iris. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formație, Voltaj, dar s-a întors. Același lucru s-a întâmplat și în 1990, când Minculescu a plecat în Elveția, dar a revenit în Iris.

Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, în curtea Castelului Banffy din comuna clujeană Bonțida.

Pe de altă parte, Cristi Minculescu declarat, pe 18 octombrie, la emisiunea „CanCan TV”, că a părăsit Iris pentru că nu a mai găsit un numitor comun în ceea ce privește activitatea viitoare a trupei, dar și pentru că efortul pe care trebuia să îl facă era mult prea mare raportat la partea financiară.

El a precizat că a fost nemulțumit că nu era protejat din punct de vedere financiar în urma perioadei în care a avut probleme de sănătate. În 2009, Cristi Minculescu a aflat că suferă de o boală ereditară – polichistică hepato-renală -, fapt pentru care a avut nevoie de un transplant de ficat. Atunci, soția lui i-a donat o bucată din ficatul ei.

În 12 noiembrie, Fundația Phoenix a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Cristi Minculescu și noua lui trupă, Lotus, vor susține, în luna decembrie, un mini-turneu în Sibiu, București, Brașov și Constanța, pregătind totodată un show de lansare a noii formații, pentru noaptea de Revelion.

De altfel, aproximativ 300 de sibieni au participat, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la primul concert al lui Cristi Minculescu alături de noua sa trupă Lotus, într-un pub din Sibiu, evenimentul reprezentând lansarea formației în România.

(Serviciul FOTO al MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini de la concertul susținut de Cristi Minculescu și chitaristul Judy Seutter, în București)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice