Cum a influentat filmul Star Trek tehnologia. Ce invenții prezente în celebra serie folosim acum

Publicat: 24/07/2016, 09:11
Site-ul popsci.com a făcut o listă cu șase asemenea inovații:
1.Telefonul mobil
În seria originală din 1966, membrii echipajului erau dotați cu dispozitive de comunicare asemănătoare unor telefoane celulare, atunci când plecau în misiuni de recunoaștere. Să nu uităm că la momentul respectiv, mobilele erau o idee futuristă, în condițiile în care telefoanele din viața de zi cu zi aveau cabluri lungi și erau încă prinse pe pereți sau așezate pe o masă din sufragerie.
2. Tableta

Tabletele de astăzi sunt chiar mai puternice decât cele folosite în diversele filme din seria „Star Trek”. Hârtia era o chestiune depășită în producția SF. Membrii echipajului foloseau tablete PADD (Personal Access Display Device), pe care citeau rapoarte, cărți sau alte informații, precum planurile unei clădiri în care se aflau și chiar un diagnostic pus de medicul navei spațiale. Spre deosebire de tabletele de astăzi, cele din „Star Trek” nu păreau a fi prea performante (în unele episoade, personajele cară mai multe tablete pentru o singură ședință, de unde putem deduce că fiecare tabletă avea o singură funcție).
3. Ceasurile inteligente (Smart watches)
În filmul „Star Trek: The Motion Picture” din 1979, membrii echipajului erau dotați cu un fel de brățări electronice, asemănătoare ceasurilor inteligente de astăzi de la Apple, care făceau parte din uniforma standard. „Star Trek” nu a fost însă primul film care a prezentat această tehnologie, ea fiind prezentă și într-un film din seria „Dick Tracy”, apărut în 1946.
Sursa: Descoperă