Cum arată acum Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume, după o investiție de peste 140.000 de euro a unui gigant american. Galerie FOTO

Publicat: 25/05/2017, 21:09

Începând din luna mai, Cascada Bigăr își întâmpină vizitatorii cu un traseu turistic accesibil, ce permite coborârea în siguranță până la baza căderii de apă. Aproximativ 140.000 de euro au fost investiți de către Coca-Cola în cadrul unui proiect ce a avut ca scop realizarea unor lucrări de amenajare eco-turistică a zonei cascadei Bigăr.

Ideea proiectului a aparținut unor angajați ai fabricii din Timișoara, care au vizitat zona și și-au dorit ca accesul la baza cascadei să fie mai ușor și mai sigur.

„În România sunt atât de multe comori, locuri unice, cum este cascada Bigăr, care au nevoie de noi să le protejăm și să le ducem povestea mai departe. (…) Am alocat mult timp, energie și resurse, și iată-ne ajunși la final. În cazul de față însă, finalul coincide cu începutul – este ca și cum povestea cascadei reîncepe cu dreptul. Suntem onorați că am putut să contribuim pentru ca povestea cascadei Bigăr să cucerească mai ușor cât mai mulți oameni”, a declarat Irina Ionescu, din partea Coca-Cola România.

Lucrările de amenajare eco-turistică au început în iulie 2016, iar după zece luni, acestea au fost finalizate. În cadrul proiectului a fost amenajat un traseu pietonal între parcare și intrarea în parcul național, de-a lungul DN 57B, un drum de acces de la intrarea în parc și construcția unei platforme care facilitează accesul la baza cascadei și a unor spații și poteci între cascadă și izvor.

De asemenea, a fost realizată o trecere către Grota Bigăr, aflată în apropierea cascadei, iar zona a fost dotată cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenționare și locuri cu repaus.

În fiecare an, zeci de mii de turiști vizitează Cascada Bigăr. Situată în Valea Minișului, din județul Caraș-Severin, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B, Cascada Bigăr reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.

În 2013, presa internațională de specialitate a nominalizat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă din lume.