Cum arată acum Mona Muscă, fostul ministru al culturii, după ce nu a mai ieșit în public de 13 ani

Redactor:
Gandul
Fostul Ministru al Culturii, Mona Muscă, are 70 de ani și o absență de 13 ani din lumea politicii românești. Fosta politician are rare ieșiri în public și locuiește într-o casă departe de București.

Cu mai bine de un deceniu în urmă  Mona Muscă a fost un politician celebru, membru important al PNL și ministru al Culturii între anii 2004-2005.

Într-un sondaj realizat în 2005, Mona Muscă și Traian Băsescu împărțeau locul întâi în preferințele românilor, deputatul liberal bucurându-se de o foarte bună încredere din partea a 47% dintre respondenți.

La doar un an distanță, a venit și decăderea. Pe 8 august 2006, Lavinia Șandru a declarat public că Mona Muscă a colaborat cu Securitatea și că dosarul ei a ajuns pe masa CNSAS.

Biroul Permanent Central al PNL a decis pe 14 august 2006, fără să aștepte verdictul CNSAS, să-i retragă sprijinul politic și, o lună mai târziu, pe 2 septembrie, a fost dată afară din partid.

Inițial, ea a susținut că nu a făcut „nici măcar o secundă” poliție politică, pentru ca apoi să recunoască faptul că, în 1977, la Timișoara, a semnat, ca profesor, un angajament cu Securitatea, care viza oferirea de informații necesare siguranței studenților străini. Fără să facă scandal, Muscă a plecat elegant și s-a ocupat de lucruri obișnuite. S-a restras departe de București, într-o căsuță din Caraș-Severin și a putut fi văzută de-a lungul timpului rar la anumite evenimente culturale: lansări de film sau carte. 

În 2010, a fost printre susținătorii lui Teo Trandafir care, la acea vreme, a candidat la un loc de deputat pentru PDL. A fost una dintre rarele apariții legate de politică ale Monei Muscă. 

Iată cum arată Mona Muscă la 70 de ani:

 

 

Inchide