Cum arată Kirk Douglas la 100 de ani

Cum arată Kirk Douglas la 100 de ani
Publicat: 03/12/2016, 11:45
Actualizat: 03/03/2017, 22:01

„Singura mea treabă este să fiu sănătos și odihnit ca să îmi fac apariția și să fiu fermecător. Și, desigur, să ofer un mic speech improvizat pe care îl voi fi exersat cu logopedul meu, astfel încât oamenii să mă înțeleagă”, a afirmat Kirk Douglas.

Kirk Douglas a suferit un accident vascular cerebral în 1996 care l-a lăsat cu probleme de vorbire. El va oferi un cadou substanțial pentru a marca aniversarea vârstei de 100 de ani: „folosesc aceste ocazii fericite pentru a oferi cadouri instituțiilor pe care le sprijinim, eu și soția mea, prin fundația noastră.”

Cât despre sfaturile oferite pentru ceilalți care speră să ajungă la vârsta de 100 de ani, actorul veteran exprimă: „Mi se cere întotdeauna sfatul unei vieți luni și sănătoase. Nu îl am. Cred, totuși, că suntem aici pentru un scop. Am fost cruțat după accidentul de elicopter și după accidentul cerebral pentru a face mai mult bine în lume înainte de a o părăsi.”

Soția sa, Anne, îl menține sănătos și fericit: „Am avut norocul de a-mi găsi sufletul pereche acum 63 de ani, și cred că minunata noastră căsnicie și discuțiile noastre neprețuite la ore târzii m-au ajutat să supraviețuiesc.”

Fiul său, Michael, a povestit recent într-o emisiune din Marea Britanie că petrecerea de ziua tatălui său va fi una memorabilă, dezvăluind că va fi un eveniment mai de amploare decât prevăzuse inițial.

„Mă ocup cu planificarea petrecerii. Mi-am zis că mai bine să facem un soi de dineu, dar tatălui meu nu-i place să privească oamenii în timp ce mănâncă, așa că am zis ‘Hai să facem un ceai’, și așa va fi, încercăm să punem la punct toate detaliile, dar se pare că va fi ceva de proporții.”, a mai povestit Michael Douglas.

Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”. S-a remarcat apoi în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călărețul singuratic/ Lonely Are the Brave” și „Umbra unui uriaș/ Cast a Giant Shadow”. Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul și frumosul/ The Bad and the Beautiful” și „Champion”. Deși nu a câștigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Thankful for so much today! Happy Thanksgiving to one and all.

A photo posted by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on