Cum putem obține o dantură albă

Cum putem obține o dantură albă
Publicat: 13/08/2016, 10:19
Actualizat: 02/10/2018, 01:29

1. Igiena corectă

Chiar dacă știm că trebuie să ne spălăm după fiecare masă și că periajul de seară este cel mai important, pentru a ne asigura că dinții sunt curățați corect trebuie să folosim și apa de gură, ața dentară și dușul bucal. „Unii medici recomandă periuțele de dinți electrice, alții susțin folosirea periuțelor de dinți clasice, însă, indiferent de alegerea făcută, trebuie să ne asigurăm că periajul se realizează corect, dinspre rădăcina dintelui, spre marginea sa”, precizează medicul stomatolog Cristian Csapo.

2 Detartraj și periaj profesional o dată la 6 luni

Indiferent cât de bine reușim să ne periem dinții acasă, există alimente care pot lăsa pete pe suprafețele dinților precum: cafeaua, vinul roșu etc. De aceea, e indicat să ajungem la dentist. „O ședință de profilaxie trebuie să cuprindă un periaj profesional, detartrajul care elimină placa bacteriană, air-flow-ul care curăță cu un praf special atât suprafața dinților, cât și zonele laterale și fluorizarea. Dacă ești fumător, ar fi bine să programezi ședințele de profilaxie o dată la 3-4 luni”, adaugă medicul Cristian Csapo.

3. Albirea dentară

Există o mulțime de soluții de albire dentară, dar, pentru a putea controla atât rezultatele, cât și efectele negative lor, e indicat să alegi un tratament într-o clinică dentară. „Din păcate, există substanțe care pot dăuna smalțului și sănătății dinților.

Albirea dentară cu lampă cu plasmă și cea realizată cu lampă cu laser sunt cele mai căutate proceduri Dacă este realizat corect, acest procedeu nu va avea efecte negative și va putea fi repetat o dată la 2 ani”, subliniază specialistul.

4. Fațetele dentare

Dacă îți dorești dinți albi pentru totdeauna, fără prea multe vizite în cabinetul medicului dentist, soluția este foarte simplă: fațetele dentare.

„Acestea au grosimea unei unghii și corectează multe imperfecțiuni de ordin estetic precum forma, spațiile interdentare mici, marmorațiile, denivelările inestetice de la nivelul dintelui și, la fel de important, oferță o nuanță albă a dinților pe viață. „Dacă vrem să optăm pentru un astfel de tratement, îți recomandăm să îți faci și un Digital Smile Design (DSD – o previzualizare a rezultatului final) înainte de a începe tratamentul”, concluzionează medicul.