Cum putem prelungi culoarea părului vopsit. Ce spune hairstylistul

Cum putem prelungi culoarea părului vopsit. Ce spune hairstylistul
Publicat: 22/04/2017, 19:29
Actualizat: 02/10/2018, 23:26

Uleiul de cocos poate avea numeroase beneficii pentru femeile cu părul închis la culoare. „Acesta se aplică numai pe lungimea părului, nu și la rădăcină. Aplicat în exces pe rădăcină, cocosul slăbește rezistența firului de păr, iar asta duce la pierderea podoabei capilare. Uleiulmenține negrul și garantează un luciu intens”, spune Cristi Pascu.

În cazul părului blond auriu, hairstylistul recomandă ceaiul de mușețel.”Mușețelul lasă pigmentul natural (auriu) pe firele de păr. Recomand clătirea cu ceai de mușețel după fiecare spălare. Astfel, părul blond-auriu își va păstra intensitatea mai multă vreme”, adaugă Pascu.

Hairstylistul mizează și pe uleiul de argan 100% natural în cazul persoanelor care optează pentru blondul-auriu. „Uleiul nu se aplică însă pe un blond platinat, iar asta pentru că îngălbenește culoarea. Blondele palatinate, sau cele cu nuanțe de alb sau gri, care vor să apeleze la uleiuri naturale, trebuie să folosească ulei de argan rafinat sau dublu rafinat. În acest mod, se pierde pigmentul de culoare din el”, subliniază Pascu.

Pentru nuanțele de roșcat există clasica tinctură de fruze de nuc. În afara măștilor naturale, pentru a păstra intensitatea culorii părului vopsit, hairstylistul recomandă folosirea spumei nuanțatoare. „Între vopsituri, clienta poate apela la o spumă nuanțatuare. Aceasta se comportă ca o vopsea, însă nu are un oxidant puternic, ci unul slab, de 1%, fapt ce nu permite pigmenților să intre în structura firelor de păr, ci doar să se așeze pe suprafață”, precizează el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase