Cum putem scăpa de stresul din preajma sărbătorilor

Cum putem scăpa de stresul din preajma sărbătorilor
Publicat: 10/12/2016, 13:52
Actualizat: 05/10/2018, 22:22

„Tot aud vorbindu-se de tradițiile de Sărbători, însă mulți omit că o tradiție poate fi schimbată în timp. Cândva, așezarea la masă cu cei dragi, jocurile de iarnă, omul de zăpadă, pomul de Crăciun, îmbrățișările, scrisorile făceau parte din tradiții, Acum se pune preț pe cadourile scumpe, goana nebună după mâncarea de Crăciun și de Revelion și de nevoia obsesiv-compulsivă pentru comunicarea la distanță și pentru socializarea virtuală”, declară Dana Țupa, profesor de Yoga.

Totodată, specialistul ne recomandă ca în această perioadă să facem o pauză de la grijile cotidiene, să învățăm să ne relaxăm și să ne bucurăm de prezența celor dragi, să readucem echilibrul în viața noastră,

1.E necesar să fim recunoscători. „Am devenit pesimiști, iar această stare ne impedică să vedem lucrurile grandioase din viața noastră. Uităm că suntem sănătoși, că putem merge, asculta, vedea și că avem un acoperiș deasupra capului. Legea Rezonanței acționează inexorabil, fie că știm asta sau nu. De aceea, se și spune că această practică a recunoștinței ne poate face să atragem ca un magnet sănătatea și prosperitatea. Aceste zile de recunoștință ne pot îmbunătăți substanțial viața și percepția asupra mediului înconjurător. Până la urmă, orice ființă are impregnată în subconștient dorința de a fi fericită și recunoștința contribuie din plin la această stare”, afirmă profesorul de yoga Dana Țupa.

2. E indicat să consumămalimente dulci.În opinia specialistului, consumul de alimente dulci, pe cât posibil naturale (stafide, curmale, smochine etc) este indicat în această perioadă, pentru că aduce o stare de plăcere și de relaxare.

3.Putem practica meditația pentru a scădea nivelul cortizolului – hormonul stresului. „Una dintre cele mai simple meditații este aceea în care ne putem concentra întreaga atenție asupra felului în care decurge respirația, pentru că asta ne permite să ne observăm gândurile, dar să renunțăm la lupta de a le controla. Fie că sunt gânduri pozitive sau negative, ele sunt tranzitorii, iar observarea lor se face fără a judeca. Studiile științifice au demonstrat că meditația și observarea respirației (meditație Vipassana sau Mindfulness) îmbunătățesc memoria, scad starea de iritabilitate, anxietate și depresie”, declară Dana Țupa.

4.Practică yoga! „Mișcarea și atenția pot duce la obținerea unei stări de calm și de echilibru. În plus, vei ieși din casă și te vei integra într-un grup, iar asta poate avea o conotație pozitivă, în sensul că vei pleca din singurătatea celor patru pereți ai casei”” spune profesorul internațional de yoga.

5.Fii darnic cu cei mai puțin norocoși!„Sentimentele de singurătate, depresie și anxietate se topesc odată cu senzația de utilitate personală. Oricine suferă de depresie are tendința de a se concentra, în mod egoist, doar asupra propriei persoane. Dacă dăruiești sau faci bine, înseamnă că te concentrezi și asupra altora. Zâmbetul unui copil sau al unui bătrân îți poate schimba radical starea”, conchide Dana Țupa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun