Cum putem scăpa de stresul din preajma sărbătorilor

Cum putem scăpa de stresul din preajma sărbătorilor
Publicat: 10/12/2016, 13:52
Actualizat: 05/10/2018, 22:22

„Tot aud vorbindu-se de tradițiile de Sărbători, însă mulți omit că o tradiție poate fi schimbată în timp. Cândva, așezarea la masă cu cei dragi, jocurile de iarnă, omul de zăpadă, pomul de Crăciun, îmbrățișările, scrisorile făceau parte din tradiții, Acum se pune preț pe cadourile scumpe, goana nebună după mâncarea de Crăciun și de Revelion și de nevoia obsesiv-compulsivă pentru comunicarea la distanță și pentru socializarea virtuală”, declară Dana Țupa, profesor de Yoga.

Totodată, specialistul ne recomandă ca în această perioadă să facem o pauză de la grijile cotidiene, să învățăm să ne relaxăm și să ne bucurăm de prezența celor dragi, să readucem echilibrul în viața noastră,

1.E necesar să fim recunoscători. „Am devenit pesimiști, iar această stare ne impedică să vedem lucrurile grandioase din viața noastră. Uităm că suntem sănătoși, că putem merge, asculta, vedea și că avem un acoperiș deasupra capului. Legea Rezonanței acționează inexorabil, fie că știm asta sau nu. De aceea, se și spune că această practică a recunoștinței ne poate face să atragem ca un magnet sănătatea și prosperitatea. Aceste zile de recunoștință ne pot îmbunătăți substanțial viața și percepția asupra mediului înconjurător. Până la urmă, orice ființă are impregnată în subconștient dorința de a fi fericită și recunoștința contribuie din plin la această stare”, afirmă profesorul de yoga Dana Țupa.

2. E indicat să consumămalimente dulci.În opinia specialistului, consumul de alimente dulci, pe cât posibil naturale (stafide, curmale, smochine etc) este indicat în această perioadă, pentru că aduce o stare de plăcere și de relaxare.

3.Putem practica meditația pentru a scădea nivelul cortizolului – hormonul stresului. „Una dintre cele mai simple meditații este aceea în care ne putem concentra întreaga atenție asupra felului în care decurge respirația, pentru că asta ne permite să ne observăm gândurile, dar să renunțăm la lupta de a le controla. Fie că sunt gânduri pozitive sau negative, ele sunt tranzitorii, iar observarea lor se face fără a judeca. Studiile științifice au demonstrat că meditația și observarea respirației (meditație Vipassana sau Mindfulness) îmbunătățesc memoria, scad starea de iritabilitate, anxietate și depresie”, declară Dana Țupa.

4.Practică yoga! „Mișcarea și atenția pot duce la obținerea unei stări de calm și de echilibru. În plus, vei ieși din casă și te vei integra într-un grup, iar asta poate avea o conotație pozitivă, în sensul că vei pleca din singurătatea celor patru pereți ai casei”” spune profesorul internațional de yoga.

5.Fii darnic cu cei mai puțin norocoși!„Sentimentele de singurătate, depresie și anxietate se topesc odată cu senzația de utilitate personală. Oricine suferă de depresie are tendința de a se concentra, în mod egoist, doar asupra propriei persoane. Dacă dăruiești sau faci bine, înseamnă că te concentrezi și asupra altora. Zâmbetul unui copil sau al unui bătrân îți poate schimba radical starea”, conchide Dana Țupa.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Au BUBUIT CAZURILE de COVID la CONSTANȚA: INCIDENȚA a DEPĂȘIT PRAGUL de 10 la mie
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
ADIO LOC DE MUNCĂ pentru că REFUZĂ VACCINAREA! Îi dă AFARĂ PE TOȚI deja
România se zguduie din temelii! Cîțu nu mai dă nicio șansă românilor. E crunt ce...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...