Cum se desfășura o zi din viața lui Beethoven, Mozart, Balzac sau Kant. GALERIE FOTO

Publicat: 31/03/2014, 14:12
Actualizat: 09/08/2014, 10:01

Beethoven, Mozart, Balzac sau Freud, cu toții au rămas în istorie grație operelor lor. Fiecare dintre aceștia însă avea propriile tabieturi, scrie Huffington Post. Spre exemplu, Ludwig van Beethoven bea în fiecare dimineață o ceașcă de cafea făcută dintr-un număr exact de boabe: 60.

Un infografic interesant, legat de toate aceste obiceiuri ale marilor personalități, a fost realizat recent de RJ Andrews. Acesta a folosit informațiile din cartea „Daily Rituals: How Artists Work”, de Masin Currey, pentru a contura programul unor compozitori, scriitori, oameni politici sau psihanalitși.

Potrivit sursei citate, Ludwig van Beethoven își începea ziua la ora 06:00. Compozitorul lua micul-dejun, ce includea de fiecare dată o ceașcă de cafea pe care și-o prepara singur, folosind exact 60 de boabe de cafea. La ora 06:30 începea să compună și se oprea abia la ora 14:30, când lua din nou masa. După acest moment, Beethoven mergea la plimbare, însă de fiecare dată purta cu el un stilou și câteva coli. La 17:30 se oprea într-o tavernă, unde citea ziarul, iar mai târziu lua o gustare, bea un pahar de bere și fuma o pipă. Se culca la ora 22:00.

Wolfgang Amadeus Mozart nu dormea decât cinci ore pe noapte: de la 01:00 la 06:00. Se îmbrăca, apoi, la ora 07:00, începea să compună. După două ore, compozitorul oferea lecții, iar la ora 13:00 mergea să ia masa și să socializeze. În intervalul 17:00-21:00, Mozart compunea din nou sau participa la concerte. Seara petrecea două ore în compania viitoarei lui soții, Constanze, apoi de la 23:00 până la 01:00, compunea din nou.

Gustave Flaubert prefera să stea treaz și să scrie până la 03:00. Dormea apoi până la 10:00. Până la ora 12:00 lua masa, citea ziarul, făcea o baie și stătea de vorbă cu mama sa. Se întâlnea apoi cu alți membri ai familiei, iar la ora 15:00 începea să citească. Închidea cartea la ora 19:00, când lua cina și, din nou, petrecea timpul discutând cu mama sa. La ora 21:30, de obicei, începea să scrie.

Sigmund Freud dormea de la 01:00 la 07:00, potrivit sursei citate. Timp de o oră lua micul-dejun și se bărbierea. La ora 08:00 începea să consulte pacienți sau să analizeze diverse cazuri. Urma apoi o pauză, după care lua din nou masa. La ora 14:00 ieșea la plimbare pe Bulevardul Wiener Ringstraße. După o oră relua consultările și cercetările pe diverse cazuri. Lucra până la 21:00, când lua cina, apoi juca cărți sau ieșea la plimbare cu fiica lui sau cu soția. Înainte de a se culca, de la 22:30 până la 01:00 scria articole pentru diverse publicații.

Honore de Balzac petrecea zilnic peste 13 ore scriind, potrivit infograficului citat. Romancierul francez începea să lucreze la 01:00 și se oprea la 08:00, când se culca pentru o oră și jumătate. Relua scrisul la 09:30 și continua până la 16:00. Făcea apoi câteva exerciții fizice, după care făcea baie și primea vizite. La ora 18:00 se culca și dormea până la 01:00.

Immanuel Kant își începea dimineața la 05:00, când bea un ceai, fuma o pipă și medita. De la 06:00 la 07:00 scria, apoi, timp de patru ore susținea diverse cursuri. De la 11:00 la 15:00 lua masa și bea vin în oraș, iar de la 15:00 la 16:00 mergea la plimbare. Mergea în vizite cu Joseph Green până la 19:00, după care petrecea trei ore citind. Se culca la ora 22:00.

Infograficul complet este disponibil aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu