Cum și-au pus sexul, drogurile și rock ‘n’ roll-ul amprenta asupra geniului George Michael

Cum și-au pus sexul, drogurile și rock 'n' roll-ul amprenta asupra geniului George Michael
Publicat: 26/12/2016, 18:57

A avut momente în cariera sa în care fuma până la 25 de țigări cu marijuana pe zi. S-a luptat cu depresia, imediat după moartea iubitului său, Anselmo Feleppa, cauzată de virusul HIV, în 1993. Patru ani mai târziu și-a pierdut și mama, răpusă de cancer în 1997. Artistul nu consuma doar droguri, ci dezvoltate și o dependență față de somnifere. În 2008, George Michael a fost prins în timp ce priza cocaină într-o toaletă publică.

Dincolo de toate, avea și obiceiul de a face sex cu străinii. După cum a recunoscut chiar el, făcea acest lucru încă din adolescență. Îi spusese vechiului său prieten, Piers Morgan, că în decurs de șapte ani avusese nu mai puțin de 500 de parteneri, ceea ce, la un calcul simplu, înseamnă un partener la fiecare cinci zile.

Se crede că relația sa cu Kenny Goss, care s-a terminat după 12 ani, a fost un moment cheie în viața lui George Michael. chiar și după despărțire, cei doi au rămas foarte apropiați, Goss mergând cu el chiar și în sala de judecată și vizitându-l la spitalul din Austria când Michael s-a îmbolnăvit de pneumonie în noiembrie 2011.

Cu puțin timp înainte de a se îmbolnăvi, în 2011, George Michael se hotărâse să schimbe ceva în viața lui și să o apuce pe o cale a normalității. Picătura care a umplut paharul a fost condamnarea la închisoare pentru conducere sub influența consumului de droguri în septembrie 2011. Spera că faptul că își anunțase un turneu în primăvara acelui an îl va ajuta să se recupereze.

Când a ieșit din închisoare a declarat că simte că a renăscut și a lăsat să se înțeleagă că s-a apucat să lucreze la un nou album, primul de la Patience, lansat în 2004, încoace. Toți fanii lui au sperat într-o revenire, într-un final al haosului care îi marcase viața în ultimele două decenii. Cu toții sperau la o nouă eră George Michael.

Totuși, anul trecut, mai multe voci au declarat că artistul, un împătimit al canabisului timp de zeci de ani, trecuse la consumul unei selecții de narcotice care avea să-i aducă moartea. Cântărețul a dispărut din atenția publicului imediat după lansarea, în martie 2014 a ultimului său album, Symphonica, fiind suspectat că s-a întors la dependența sa de cocaină.

Anul trecut, publicistul și prietenul lui Michael, Connie Filipello a făcut o declarație publică în care s-a declarat fericit că artistul era într-o formă bună și că decisese să se reapuce de treabă în ceea ce privește cariera sa. Totuși, existau voci care spuneau că el se află într-un centru de recuperare din Elveția. Aceste presupuneri au fost infirmate imediat de Filipello, care a spus că Michael beneficiază doar de o pauză extinsă. Însă, din nou, nu s-a mai auzit nimic despre cântăreț.

În septembrie 2016 a fost anunțată relansarea albumului său din 1990, Listen Without Prejudice Volume 1, alături de un film în care urmau să apară și Stevie Wonder, Elton John șu supermodelele din videoclipul piesei Freedom! ’90. Filmul urma să aibă firul poveștii narat de George Michael însuși și să îi aibă în distribuție și pe Mark Ronson, Mary J Blige, Tony Bennett, Liam Gallagher sau Ricky Gervais. Nu se știe dacă filmul va mai fi lansat sau nu.

A ajuns star dintr-odată și a intrat într-o lume necunoscută

Georgios Kyriacos Panayiotou s-a născut pe 25 iunie 1963, iar tatăl lui a fost un restaurator greco-cipriot din Kyriacos, cunoscut sub numele de Jack. Mama lui George, Lesley a fost dansatoare. Aceasta își luase două slujbe pentru a putea ține familia pe linia de plutire.

Când familia sa a decis să se mute în Radlett, Hertfordshire, George a încercat să lucreze ca DJ în cluburile din jurul Watford-ului. Apoi, a format o trupă alături de un coleg de la școală. Împreună au scris Club Tropicana – un imn săltăreț, care a devenit hit. Artistul avea doar 18 ani pe atunci și s-a trezit dintr-odată faimos.

Albumul Fantastic al trupei Wham! a ajuns pe locul 1 în topuri, același lucru întâmplându-se și cu Make It Big. George Michael a reușit să obțină locul 1 în topuri de patru ori cu Wham! și de cinci ori ca artist solo.

El a vândut peste 100 milioane de albume în întreaga lume și a fost unul dintre cei mai de succes artiști britanici din toate timpurile. A fost, de asemenea, cel mai drăguț băiat din Wham!, apreciat de femeile din toată lumea. Totuși, ceva era ciudat la el. La 19 ani, el le-a mărturisit colegilor de trupă că este gay, dar aceștia nu au recunoscut acest lucru nici chiar după desființarea trupei Wham! în 1986, secretul nu a fost dezvăluit. Din contră, a rămas un secret pentru încă 12 ani.

În cartea sa, Bare, publicată în 1990, el și-a contruit o imagine diferită, susținând că a avut aventuri cu Brooke Shields sau cu modelul Kathy Yeung. Așa cum se arată în carte, George Michael a flirtat și cu prințesa Diana la un concert în 1985. Ei au devenit apoi foarte buni prieteni. „Nu exista urmă de îndoială că ea se simțea foarte atrasă de mine”, a povestit artistul într-un interviu televizat.

Moartea partenerului, un moment cheie în viața lui George Michael

În 1989 George Michael l-a întâlnit pe designerul Anselmo Feleppa, un brazilian atrăgător. Întâlnirea a avut loc la un concert din Rio. Feleppa îl idolatriza pe Michael și își cumpărase un bilet în primul rând, încercând să ajungă și în apropiere de hotelul starului, numai ca să-l întâlnească. La doar câteva săptămâni după ce s-au cunoscut, cei doi locuiau deja împreună la Los Angeles. Întâmplarea face ca, șase luni mai târziu, Feleppa a fost depistat pozitiv cu HIV și în trei ani și jumătate acesta din urmă a murit.

După moartea acestuia, George Michael a fost incapabil să mai compună. Când s-a întors pe scenă, a lansat Jesus to a Child, cântec dedicat iubitului său.

„Acesta a fost cel mai inspirat album din toată cariera mea, datoriată sentimentelor nutrite de pierderea pe care am suferi-o. Am simțit că acest album a ajuat foarte multă lume și nu poți primi nicio răsplată mai mare ca asta”, a mărturisit artistul.

În 1998 George Michael a fost implicat în primul scandal, când a fost prins prizând cocaină într-o toaletă publică din Beverly Hills.

După acest episod, Michael a recunoscut că este gay și că are o relație frumoasă și fericită cu Kenny Goss. A compus chiar și un cântec, Outside, în videoclipul căruia el sărută un polițist. El s-a declarat un om fericit, însă în privința carierei și creațiilor sale lucrurile nu stăteau chiar așa de bine. Albumul din 2004, Patience, a inclus hitul Shoot The Dog, fiind o incursiune în lumea politică. Încă de atunci s-a vorbit despre faptul că el o luase pe o cale greșită.

Consumul de droguri l-a adus după gratii

În 2007 a fost pus sub acuzație pentru conducere sub influența drogurilor. Și-a pierdut permisul de conducere și a prestat muncă în folosul comunității. A recunoscut, apoi, că are o dependență față de somnifere. În 2010, deși nu mai avea drept de conducere, a șofat la volanul mașinii sale și a fost prins, fiind închis și apoi plasat în arest la domiciliu.

După ce a scăpat de pedeapsă, George Michael a recunoscut că această întâmplare a fost una extrem de rușinoasă și că a simțit că plătește prețul faptului că a încălcat de atâtea ori pedeapsa ușoară care îi fusese dată – ridicarea dreptului de conducere.

În 2011 a lansat o versiune cover a piesei True Faith în scopuri caritabile și, mai târziu în acel an, a mai lansat o versiune cover a melodiei You and I, în onoarea căsătoriei dintre prințul William și Kate Middleton. Ultimul său single a fost White Light, lansat în 2012, pentru a marca 30 de ani de la prima sa melodie. A cântat acest single la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

George Michael a fost, dincolo de toate, un perfecționist și s-a luptat cu problemele cauzate de lansarea melodiilor prin intermediul internetului, fapt care, a spus el, a provocat schimbări în industria muzicală.

Poate că s-a simțit pierdut fără Kenny Goss, omul care l-a transformat pe George Michael într-o persoană plină de încredere și veselă și pentru care cântărețul a vărsat lacrimi amare atunci când și-au anunțat despărțirea în 2011.

George Michael a fost văzut rar din septembrie 2015 încoace, când s-a afișat cu ultimul său partener, Fadi Fawaz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...