Cum sunt învățați tinerii din China să zâmbească pentru străini

Publicat: 18/04/2014, 18:42
Actualizat: 03/09/2019, 05:20

Oficialii de la Beijing doresc să îmbunătățească serviciile pentru clienții, în special cu cei veniți din străinătate, având în vedere ambițiile statului de a promova turismul, scrie Global News Platform.

În acest sens, persoanele care vor să lucreze în horeca sunt încurajate să ia lecții pentru a perfecționa tehnica tradițională de a zâmbi cu ajutorul unui bețișor.

Mai multe materiale promoționale cu această tehnică au fost împărțite în China, programul de promovare fiind sponsorizate de Guvern.

Partidul comunist crede că este important ca țara să zâmbească mai mult, în special în relația cu străinii.

În industria serviciilor – la hoteluri, la restaurante, la serviciile de catering, la companiile de turism care oferă ghizi sau tururi – practicarea servirii clienților „cu zâmbetul pe față” este încurajată prin cursuri obligatorii în care tinerii învață să zâmbească în timp ce țin între dinți un bețișor din lemn.

Mușcarea bățului antrenează aceiași mușchi ai feței care sunt folosiți și pentru a zâmbi, se arată în materialele promoționale distribuite celor care își doresc să lucreze în industria horeca.

„Deoarece bețișoarele sunt găsite în fiecare gospodărie, în orice restaurant, la orice cantină, au fost considerate cea mai bună variantă pentru promovarea acestui mesaj”, a precizat un reprezentant al guvernului.