Cum trăiește acum un bărbat care a găsit o rocă din smarald care valorează 300 de milioane de dolari

Redactor:
Adrian Macarie
Cum trăiește acum un bărbat care a găsit o rocă din smarald care valorează 300 de milioane de dolari

Proprietarul, căruia îi sunt cunoscute doar inițialele –  FG-  a declarat că piatra uriașă este extrem de rară datorită „dimensiunilor sale considerabile și a calității cristalelor sale gigantice”. Deși ar fi nevoie de un camion cu stivuitor pentru a transporta această piatră imensă, riscurile sunt foarte ridicate în Brazilia, unde grupările criminale folosesc explozibili pentru a ataca băncile, scriu cei de la BM.

Smaraldul masiv, care cântărește 360 ​​de kilograme și are o înălțime de 1,3 metri, a fost descoperit acum o lună, la 200 de metri adâncime în interiorul minei Carnaiba, o zonă de explorare minerală bogată în bijuterii din Bahia, nord-estul Braziliei. „Nu pot dezvălui nimic despre locul unde se află piatra, modul în care se păstrează și cât am plătit pentru ea”, a declarat săptămâna aceasta proprietarul extrem de precaut.  „Tot ce pot spune este că piatra este mutată frecvent dintr-o locație securizată în alta.  Nu pot să risc viața familiei mele, ținând piatra într-un loc în care ar putea fi găsit”, a mai spus acesta.  Păzitorul secret, care finalizează în prezent actele juridice de proprietate, a descris obiectul ca „un monument maiestuos și frumos”.


Experții declară că  piatra impodobită cu bijuterii, care conține aproximativ 180.000 de cristale de smarald, ar pute ajunge la o valoare de 238 de milioane de lire sterline. Proprietarul, un bărbat căsătorit, în vârstă de  50 de ani, a dezvăluit: „Am primit deja apeluri de la părțile interesate, inclusiv potențialii cumpărători din Europa, Emiratele Arabe, America, India și China, care doresc să deschidă negocierile”.

Inchide