CURĂ DE SLĂBIRE DE ANUL NOU. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus, după MASA DE REVELION

Publicat: 01/01/2013, 12:20
Actualizat: 21/05/2015, 04:21

Carnea de porc, preparatele tradiționale din acest tip de carne, salatele cu maioneză și prăjiturile specifice Crăciunului și Anului Nou își pun amprenta asupra siluetei noastre. În perioada sărbătorilor de iarnă, mulți dintre noi acumulăm cel puțin două-trei kilograme, spun medicii nutriționiști.

Astfel, pentru a stopa procesul de îngrășare și pentru a da jos repede kilogramele acumulate este indicat să urmăm o cură de slăbire. Ca de fiecare dată, specialiștii în nutriție spun că, pentru a topi excesul acumulat în perioada Sărbătorilor, avem nevoie de adoptarea unui stil de viață echilibrat, care presupune îmbinarea unei dietei cu sportul.

Mai jos, puteți regăsi câteva trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate în perioada Sărbătorilor.

Mâncați de cinci ori pe zi. Micul dejun, masa de prânz, cina și cele două gustări sunt esențiale, mai ales dacă doriți să scăpați de kilogramele în plus. Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, medicii nutriționiști recomandă ca micul dejun să fie cea mai consistentă masă.

● Astfel, dimineața puteți mânca un ou fiert sau prăjit, după gust, cu două-trei felii subțiri de șuncă, un castravete și o roșie. Un mic dejun consistent poate fi format și dintr-o omletă din două ouă, în care mai puneți ciuperci și șuncă. Tot la micul dejun, mai puteți opta pentru un bol cu lapte și cereale sau două sandvișuri cu șuncă, cașcaval, roșii și o cană de ceai.

● La masa de prânz, puteți mânca o supă sau o ciorbă. În cazul în care aveți o zi plină și aveți nevoie de mai multă energie, puteți opta pentru o friptură de pui sau de curcan, asezonată cu o salată asortată sau cu legume sote. Pastele pot reprezenta și ele un prânz consistent.

● Cina trebuie să fie una ușoară. Astfel, este indicat ca la ultima masă a zilei să mâncați o salată asortată sau două borcănele de iaurt. De asemenea, la cină puteți mânca și 150 de grame de brânză de vaci cu două roșii.

● Fructele și legumele pot reprezenta gustările ideale. Atenție însă: nu abuzați de fructe. Acestea conțin fructoză, substanță care îngrașă. Pentru ca rezultatele să fie cele pe care vi le doriți, specialiștii recomandă persoanelor care iubesc fructele să opteze pentru merele pentru diabetici. Acestea sunt mai acrișoare decât cele obișnuite, dar vă vor ajuta în procesul de slăbire. Prima gustare a zilei o veți servi cu o oră înainte de masa de prânz, iar cea de-a doua gustare este indicat să o mâncați cu cel mult trei ore înainte de cină.

● În cazul în care vi se face foame după ce ațiluat cina, nutriționiștii recomandă să mâncați un borcănel de iaurt. Acest aliment are capacitatea de a crea rapid senzația de sațietate. Dar pentru a preveni acest lucru, medicii spun că cel mai bine este să luați cina cu trei ore înainte de a vă culca.

Dincolo de alimentele pe care le introducem în dieta zilnică, lichidele au și ele un rol important în lupta împotriva kilogramelor în plus. Astfel, pentru a scăpa de kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor de iarnă este indicat să ne hidratăm.

● Pentru că, în această perioadă a anului, organismul nu simte nevoia să bea la fel de multă apă ca în timpul zilelor călduroase, nutriționiștii recomandă să bem cel puțin 1,5 litri de apă pe zi.

● Evitați să beți băuturi carbogazoase. Acestea au un conținut ridicat de zahăr. În cazul în care doriți să beți un suc de portocale, cel mai bine este să îl pregătiți în casă. Un pahar de suc nu doar vă va satisface pofta, dar veți servi astfel una dintre cele două gustări recomandate.

● Alcoolul trebuie exclus din dieta zilnică. Acesta are 7 kilocalorii pe gram. Astfel, în perioada în care țineți cură de slăbire, renunțați la alcool.

Sportul nu putea să lipsească din programul de slăbire, mai ales dacă doriți să pierdeți din greutate într-un mod sănătos. Specialiștii în fitness spun că activitatea fizică este indispensabilă într-o dietă, deoarece accelerează metabolismul, iar kilogramele sunt topite rapid. Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, faceți sport în prima parte a zilei, mai exact în intervalul 6-8 dimineața.

Din punct de vedere muscular și psihic, în acest interval corpul are cel mai mare randament. Pe durata nopții, metabolismul încetinește. Urmând o activitate fizică imediat ce ne trezim, avem posibilitatea să acumulăm vigoare maximă și avantaje multiple pentru restul zilei, sunt de părere antrenorii de fitness. Potrivit acestora, datorită sportului făcut de dimineață, masa musculară se va dezvolta mult mai repede, iar grăsimile vor dispărea.

Pentru obținerea rezultatelor mult dorite, durata antrenamentului poate fi între 15 și 60 de minute, cu posibilitatea de a o crește în timp. Creșterea duratei de antrenament se va face concomitent cu scăderea intensității efortului, subliniază antrenorii.

În ceea ce privește frecvența ședințelor, acestea pot varia în funcție de obiective. Ideal ar fi să existe trei ședințe săptămânale. Pentru cei care dispun de timp, patru-cinci antrenamente săptămânale pot avea rezultate eficiente. Două ședințe pe săptămână sunt recomandate persoanelor care doresc un nivel de întreținere a masei musculare și a stării de sănătate. Antrenorii nu recomandă mai mult de cinci ședințe săptămânale, deoarece organismul nu se mai poate reface și odihni suficient.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult