Cursuri de dicție și de voice acting, din octombrie, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion

Cursuri de dicție și de voice acting, din octombrie, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion
Publicat: 01/10/2014, 17:24
Actualizat: 30/03/2019, 10:18

Marta Ramona Novăceanu, profesionist de renume, elevă a profesoarei Ileana – Cârstea Simion, se alătură, astfel, echipei de profesori TV & Film Academy by Ruxandra Ion, fiind cea care îi va instrui pe cursanți la cursurile de dicție și la cele de voice acting ale academiei.

Cursurile de dicție se vor desfășura pe o perioadă de opt săptămâni. Timp de 16 ședințe a câte două ore, de ori pe săptămână, cursanții vor fi învățați să vorbească corect, să-și conștientizeze propriul tip de vorbire, să-și îndepărteze defectele de pronunție, a tulburărilor de ritm și de fluență și vor fi învățați tehnici de control al emoțiilor.

Cursurile de dicție se adresează celor care activează în televiziune, presă, teatru, radio și celor care vor să se dezvolte personal și profesional și simt că felul lor de comunicare nu este un atu, fie pentru că vorbesc prea repede sau prea rar, prea tare sau prea încet, fie pentru că au un accent nativ sau defecte de vorbire. Celor care au ceva de spus, dar le este teamă să nu fie judecați prin prisma felului în care vorbesc.

Cursanții care vor opta pentru cursurile de voice acting/ voice-over acting vor fi antrenați vocal, timp de șase săptămâni (24 ore stucturate pe 12 ședinte în șase săptămâni) de unul dintre cei mai buni profesori în domeniu, Marta Ramona Novăceanu.

La sfârșitul cursurilor, absolvenții vor produce la alegere propriul spot publicitar și vor înregistra într-un studio profesionist propriul demo. Cei mai buni vor avea șansa să fie înscriși în baza de casting a firmei de management artistic Act Smart House, în vederea participării în proiecte de filme și televiziune, filmări de spoturi publicitare.

Cursurile de voice actors/ voice-over artists TV & Film Academy by Ruxandra Ion se adresează atât persoanelor care au terminat deja o școală de profil și vor să își perfecționeze vocea, cât și celor care cred că au o „voce frumoasă”, dar nu în ultimul rând, se adresează și celor care lucrează într-un alt domeniu și vor să intre în fascinanta lume a reclamelor.

Pentru a reuși, însă, în această meserie – căci este o meserie – nu este îndeajuns să fii înzestrat doar cu o voce bună și cu ceva talent, ci este nevoie de un antrenament vocal susținut, cu alte cuvinte de voice acting. Vârsta minimă de înscriere este de 10 ani.

Atât pentru cursurile de dicție, cât și pentru cele de voice acting, care debutează în luna octombrie, se vor alcătui grupe de câte cinci cursanți. Pe parcursul celor șase, respectiv opt săptămâni, cursanții vor parcurge în detaliu cele mai importante teme pentru dicție și pentru voice acting.

Înscrierile încep de miercuri și se pot face atât online, pe www.academytv.ro, cât și la sediul din str. Căderea Bastiliei 41, sector 1, București.

Marta Ramona Novăceanu a fost Speaking Coach la studioul de voci „Taine Multimedia”, (profesor curs intensiv de voice-over), în 2012, iar din 2008, aceasta este editor, producător știri și voice-over, realizator al rubricii matinale „Tichet de vacanță”, difuzată în „Telejurnal”, la Societatea Română de Televiziune (SRTV).

De asemenea, între 2007 și 2008, aceasta a fost coordonator comunicare la Videofil, o agenție online specializată în informații din domeniul cinematografiei, iar în 2005, Novăceanu a lucrat la Radio Guerrilla, ca editor prezentator știri.

De asemenea, în 2004, Novăceanu a fost voice-over știri la Antena 1, iar între 2000 și 2004, aceasta a fost redactor prezentator știri, realizator al emisiunilor „De 10 ori România” și „100 % European”, dar și realizator al rubricii politice „Sinteza zilei” și producător al emisiunii „Bucureștii în noapte”, în cadrul Societății Române de Radiodifuziune.

Totodată, între 1998 și 2000, Novăceanu a lucrat ca redactor prezentator știri la Radio Tinerama București, iar între 1996 și 1997, la Radio 1 Deva, ca redactor prezentator știri.

Între 1997și 1998, Novăceanu a fost editor prezentator știri la Antena 1 Hunedoara.

Marta Ramona Novăceanu a urmat cursurile masterului în „Politici Publice și Integrare Europeană”, la Școala Națională de Științe Politice și Administrative și este licență în „Comunicare și Relații Publice”, la Școala Națională de Științe Politice și Administrative, Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

De asemenea, aceasta a urmat cursurile de dicție, respirație si improvizație, mișcare scenică, cu profesoara Ileana – Cârstea Simion, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...