Dan Barna, viral pe TikTok. Cum s-a bucurat liderul USR de succesul inițiativei „Fără penali în funcţii publice” | VIDEO

Publicat: 15/07/2020, 13:22
Actualizat: 15/07/2020, 13:24

Uniunea Salvați România a sărbătorit succesul de care a avut parte inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, în plenul Camerei Deputaților. Ca urmare a acestei prime victorii, liderul partidului USR, care susține acest proiect, a realizat un videoclip amuzant pentru TikTok. 

În videoclip Dan Barna apare inițial purtând tricoul cu însemnul „Fără penali în funcții publice”.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” se bucură de o primă victorie. Camera Deputaţilor a adoptat, marți, proiectul aproape în unanimitate.

„Suntem în faţa unui moment autentic istoric. (…) Fiecare pas a fost o luptă. Iată că am ajuns în acest moment în care mai trebuie să facem doi paşi. (…) Încurajez să facem aceşti paşi. În privinţa alegerilor, îndemn cetăţenii să se pronunţe asupra acestei iniţiative de igienă morală”, a transmis Dan Barna.

Inițiativa „Fără penali în funcţii publice” a trecut de Camera Deputaților

În 29 iunie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis convocarea sesiunii extraordinare în perioada 1 – 15 iulie, printre proiectele care se aflau pe ordinea de zi fiind şi iniţiativa USR „Fără penali în funcţii publice”.

Potrivit formei propuse, Constituția va avea un alineat nou la art. 37:

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

PSD a făcut front comun cu USR şi a votat aproape în unanimitate iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. Cu 295 de voturi „pentru” şi o singură abţinere, proiectul a trecut de Camera Deputaţilor.

Astfel, deputaţii PSD care se opuneau în perioada lui Dragnea acestui proiect, acum au fost pe aceeași lungime de undă cu USR.

Proiectul va merge acum la Senat, care este camera decizională, iar dacă va fi adoptată va conduce la un referendum de modificare a Constituţiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase