Daniel Craig vorbește despre James Bond: Este misogin, sexist și foarte singur

Redactor:
Florin Badescu
Daniel Craig vorbește despre James Bond: Este misogin, sexist și foarte singur
Actorul Daniel Craig, protagonistul francizei cinematografice "James Bond", a acordat recent un interviu pentru revista Esquire, în care a declarat că renumitul agent 007 este "misogin, sexist și foarte singur", informează dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, starul britanic recunoaște faptul că acest rol l-a făcut să devină foarte bogat. De asemenea, Daniel Craig, în vârstă de 47 de ani, care l-a jucat pentru prima dată pe James Bond în 2005, spune că dorește să aducă „greutate și însemnătate” acestui rol, în noul film din serie, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 26 octombrie.

„Sper că personajul meu Bond nu e la fel de sexist și misogin ca versiunile anterioare. Lumea s-a schimbat. Cu siguranță, eu nu sunt o astfel de persoană. Însă el este și, atunci, ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că trebuie să distribui actrițe foarte bune și să joci cât mai bine acele roluri pentru a le ajuta pe femeile din filmele noastre”, spune Daniel Craig.

Pentru prima dată în istoria acestei francize cinematografice, agentul 007 are o relație cu o femeie „matură”, interpretată de Monica Bellucci, care joacă rolul văduvei unui gangster.

Deși Bond își alege femei tinere și atrăgătoare, el nu poate să se implice în relații durabile cu ele, iar acest fapt îl face să se simtă foarte singur, spune Daniel Craig.

În ultimii ani, producătorii francizei au fost criticați pentru felul în care le tratează pe femei și mulți critici de cinema au cerut ca rolurile Bond Girl să fie actualizate, pentru a deveni conforme cu epoca actuală.

Distribuind-o pe Monica Bellucci, cea mai vârstnică actriță care va juca o Bond Girl, regizorul Sam Mendes i-a spus: „Pentru prima dată în istorie, James Bond va avea o relație cu o femeie matură. Conceptul este revoluționar”.

În ciuda devotamentului său pentru franciza „James Bond”, actorul Daniel Craig spune că „Spectre”, ce va fi lansat în octombrie”, ar putea marca ultima lui apariție pe marile ecrane în rolul agentului 007.

Starul britanic, care este căsătorit cu actrița Rachel Weisz, spune că beneficiile financiare obținute de pe urma acestei colaborări l-au ajutat să suporte mai ușor teama de a nu deveni subiectul unei stereotipii în ceea ce privește viitoarele roluri ale sale.

Filmul „Spectre” va fi lansat pe 26 octombrie în Marea Britanie și pe 6 noiembrie în restul lumii, inclusiv în Statele Unite ale Americii și în România.

În „Spectre”, actorul Daniel Craig interpretează pentru a patra oară rolul agentului 007. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista și Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuția acestui film, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Printre ceilalți actori din distribuție se mai află Naomie Harris, Ben Whishaw și Ralph Fiennes.

Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de „un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizații sinistre”.

Cele 23 de filme „James Bond” realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea. Cel mai recent lungmetraj lansat din această serie, „Skyfall”, a generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt film cu agentul 007.

Inchide