Dansând cu urșii. Se deschide cel mai nou parc de aventură din România: NATURAPARK Ciumani, locul de unde se pot urmări URȘII

Publicat: 25/04/2015, 12:02
Actualizat: 26/04/2015, 15:14

Cel mai nou parc de aventură din Harghita, intitulat „Naturapark” Ciumani, aparține omului de afaceri harghitean Nagy János și se întinde pe o suprafață de aproape un hectar.

Aici există nouă trasee de de cățărare în copaci de diferite grade de dificultate, dintre care șase sunt destinate copiilor cu vârsta peste opt ani, alte trei trasee de aventură fiind amenajate pentru copiii între cinci și opt ani. Pentru cei mai mici de cinci ani a fost conceput un loc de joacă cu tobogane, scări de cățărare stabile și turnulețe din lemn legate între ele prin podețe mișcătoare, pe lanțuri.

Tot pentru copii au fost amenajate trei jocuri cu apă, inspirate din perioada copilăriei în satele transilvănene, când cei mici mergeau cu părinții la culesul fânului și, așteptând ca soarele să usuce iarba, nu se dădeau duși din jgheaburile din lemn de pe munte, cioplite pentru a colecta apa de izvor, pentru adăparea vitelor.

Turiștii se pot aventura pe un perete vertical de escaladă înalt de 6,5 metri, cu trei trasee de dificultăți diferite, pe două pârtii de tubing, cu lungimi de 60, respectiv 80 de metri, se pot întrece în tactici și strategii de luptă pe terenul de paintball, în pădure sau pot face drumeții montane pe pistele de biciclete.

Există biciclete de închiriat la prețurile de 15 lei pentru o jumătate de oră sau de 50 de lei pe zi. La jocul de paintball, echipamentul – combinezonul, casca, masca de protecție, ochelarii și mănușile, precum și markerele cu bile cu vopsea sunt asigurate gratuit, tariful unei partide variind în funcție de numărul bilelor cu vopsea cumpărate. Prețul unei bile de silicon cu vopsea alimentară este de 0,3 lei la 200 de bile cumpărate și scade odată cu creșterea numărului acestora, ajungând la 0,2 lei la mai mult de 300 de bile achiziționate.

Experiența inedită de care pot avea parte vizitatorii parcului de aventură de la Ciumani este oferită, însă, de observatorul de urși, singurul amenajat special pentru turiști, de unde pot fi văzute în fiecare seară unul sau două exemplare care vin la hrănitorul amplasat în apropierea acestuia. După acest moment, turiștii pot mânca preparate tradiționale, dar și vânătorești.

În observatorul ridicat la aproape patru metri înălțime pot urca maximum patru persoane în același timp, iar prețul este de 100 de lei pentru o persoană.

Deschiderea parcului de aventură „Naturapark” Ciumani este programată pentru 1 Mai, însă vremea capricioasă din Harghita ar putea încurca planurile proprietarului și ale turiștilor care și-au făut deja rezervări la pensiunile din împrejurimi.

Pensiunile, căsuțele și satul de vacanță aflate la doi kilometri de parcul de aventură sunt deja rezervate în totalitate de turiști din toată țara și din Ungaria, care fie au închiriat la cheie o căsuță pentru șase până la zece persoane pentru suma de 200 de lei pe zi sau sunt dispuși să plătească 130 de euro pe zi de persoană la o pensiune cu pretenții, unde cazarea include și accesul la piscină, saună, jacuzzi, băi cu apă sărată, camera de sare, la terenul de fotbal cu gazon sintetic, pe vreme însorită oaspeții putând pescui păstrăvi de munte din heleșteie, pe care apoi îi pot frige singuri pe grătare.

Posibilități de cazare pot fi găsite și în comuna Ciumani, aflată la zece kilometri depărtare, dar și în localitățile învecinate.

Omul de afaceri Nagy János deține în extravilanul comunei Ciumani o suprafață de șapte hectare de teren muntos, unde doritorii se pot plimba. În 2009, aici a fost finalizat domeniul schiabil „Snowpark” Ciumani, întins pe patru hectare, lângă un sat de vacanță. Proprietarul acestuia și-a dorit, însă, extinderea sezonului turistic pe durata întregului an și așa a apărut „Naturapark” Ciumani.

Turiștii care ajung în zonă mai au posibilitatea să viziteze stațiunea Lacu Roșu, aflată la 36 de kilometri distanță (pe DN 12C), stațiunea și Salina Praid, situate la o depărtare de 45 de kilometri, prin Pasul Bucin (DN 13B), sau pot ajunge, pe același drum, în stațiunea Sovata, la 55 de kilometri depărtare de Ciumani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Mirel Rădoi îl concurează pe Țiriac. Antrenorul are un garaj de milioane
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!