Dave Gahan, solistul Depeche Mode, înconjurat de femei la București

Dave Gahan, solistul Depeche Mode, înconjurat de femei la București
Publicat: 09/05/2013, 15:12
Actualizat: 01/02/2019, 10:05

Dave Gahan, solistul trupei Depeche Mode, care își sărbătorește ziua de naștere joi, se bucură de răsfățul colegilor, având parte de tratament preferențial pe toata durata turneului actual, care ajunge la București pe 15 mai, informează un comunicat al organizatorilor, Emagic.

Artistul va avea cabină proprie în culise, dar și o echipă aflată exclusiv la dispoziția sa, alcătuită numai din femei.

Dave Gahan împlinește joi 51 de ani și arată mai bine ca oricând, conform primelor recenzii realizate după startul noului turneu mondial, care îi va aduce pe pionierii muzicii electronice și la București. Artistul este în formă maximă și este foarte meticulos cu ritualul de pregătire dinaintea fiecărui show. La București, acesta va avea la dispoziție o cabină exclusiv pentru el, amenajată minimalist, în culori foarte închise. Dave recunoaște, de altfel, că negrul este culoarea sa preferată și că întunericul îl inspiră, de aceea insistă ca în camera lui să nu pătrundă lumina naturală, iar pereții să fie decorați cu draperii negre. De toate aceste detalii va avea grijă o asistentă de producție ce va fi la dispoziția artistului pe toata durata vizitei la București. Ea nu va fi însă singura femeie din echipa personală a lui Dave Gahan, acesta solicitând în mod expres ca în culise cabina lui să fie supravegheată de o femeie – agent de pază. Mai mult decât atât, de pregătirea fizică a solistului dinaintea concertului se va ocupa tot o femeie, maseur profesionist și instructor de fitness din București.

Nu doar relaxarea și antrenamentul fizic fac parte din ritualul zilnic al lui Dave Gahan, ci și dieta sănătoasă. Solistul se menține cu un meniu alcătuit din alimente proaspete, organice, atent pregătite de bucătarul personal care însoțește trupa pe toată durata turneului. Cumpărăturile pentru catering vor fi făcute în dimineața concertului de la București, chiar de reprezentanții Depeche Mode.

Programat pe 15 mai, concertul de la București este cel de-al cincilea show din cadrul turneului de promovare a albumului „Delta Machine”, după cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) și Sofia (12 mai).

Ultimele bilete pentru concertul de la București se mai găsesc pe www.Myticket.ro, în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului. Luni și marți, vor fi disponibile tichete și la casa de bilete din Bulevardul Basarabia nr. 37-39, între orele 10.00-18.00, urmând ca miercuri, aceasta să fie deschisă în intervalul 10.00 – 15.00. În ziua evenimentului vor funcționa și casele de bilete din Bulevardul Pierre de Cobertin și Strada Maior Coravu, între orele 10.00 și 21.00. Biletele mai pot fi achiziționate la prețuri cuprinse între 145 și 320 de lei, singurele locuri rămase disponibile fiind în tribune și peluză.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke și Andrew Fletcher înființau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore și a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records și lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul își reface forțele bazându-se pe compozițiile lui Martin Gore și lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) și „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât și comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conținând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” și „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formații din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” și „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa și, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică și-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În același an, Depeche Mode, care avea programat și un concert la București, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgență, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa și-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase