David Bowie, pentru prima dată pe primul loc în topul albumelor din Statele Unite

David Bowie, pentru prima dată pe primul loc în topul albumelor din Statele Unite
Publicat: 18/01/2016, 13:22
Actualizat: 26/03/2019, 05:41

Albumul „Blackstar” s-a vândut în Statele Unite în 181.000 de copii în prima săptămână după lansare și a urcat pe primul loc în topul Billboard, depășind celebrul album „25” al cântăreței Adele.

Cea mai înaltă poziție ocupată de David Bowie în topul albumelor din Statele Unite era deținută anterior de „The Next Day”, penultimul album de studio al starului britanic, care a urcat până pe locul al doilea în topul Billboard, în 2013.

„Blackstar” este, de asemenea, primul album care ajunge, postum, în fruntea topului Billboard, după ce albumul „This Is It” al megastarului Michael Jackson a reușit aceeași performanță în noiembrie 2009.

Nouă dintre celelalte albume semnate de David Bowie au intrat săptămâna trecută în topul Billboard 200. Compilația „Best of Bowie” ocupă locul al patrulea în acest clasament, iar un alt album celebru al starului britanic, intitulat „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars”, se află pe locul al 21-lea.

De partea cealaltă a Oceanului Atlantic, în Marea Britanie, 19 dintre albumele de studio ale celebrului cântăreț au intrat în topul 100 britanic, săptămâna trecută, fanii britanici dorind cu disperare să achiziționeze discurile și single-urile semnate de Bowie, după moartea acestuia.

Fanii din lumea întreagă i-au adus și continuă să aducă omagii legendarului muzician britanic, prin organizarea de concerte-tribut sau depunerea de flori și lumânări în fața unor clădiri asociate cu viața și cariera artistului.

Sute de fani s-au reunit, duminică, la Londra, în fața Union Chapel, pentru a participa la un eveniment comemorativ organizat în memoria starului. Rockerul american Bruce Springsteen a cântat un cover după o piesă celebră a lui David Bowie, „Rebel, Rebel”, în timpul concertului care a marcat debutul noului său turneu din America de Nord.

Sâmbătă, trupa rock canadiană Arcade Fire a organizat o paradă pe străzile din New Orleans, pentru a celebra viața și cariera legendarului cântăreț britanic David Bowie.

Două concerte speciale vor fi organizate în memoria lui David Bowie la Carnegie Hall din New York, pe 31 martie și 1 aprilie. Printre artiștii care vor urca pe scenă și vor cânta în memoria lui David Bowie se numără câteva nume mari din industria muzicală, precum Cyndi Lauper, Laurie Anderson, The Roots, Cat Power și Perry Farrell.

Un tribut special va fi adus legendarului cântăreț britanic și la ediția din acest an a galei Brit Awards.

În Belgia, astronomii i-au adus și ei un ultim tribut lui David Bowie, acordând unei constelații recent descoperite numele „Starman”. Constelația respectivă este formată din șapte stele, care, atunci când sunt unite printr-o linie imaginară, formează legendara formă a fulgerului ce apare pe coperta unui alt album celebru al starului britanic, „Aladdin Sane”.

David Bowie a fost cântăreț, compozitor, producător și inginer de sunet și a câștigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video și Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii și cunoscut pentru reinventarea periodică a stilului său, Bowie este considerat un influent inovator în muzică.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie și literatură. El a fost, de asemenea, actor de film și teatru, regizor și realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Space Oddity” (1969), „The Man Who Sold the World” (1970), „Ziggy Stardust” (1972), „Aladdin Sane” (1973), „Station to Station” (1976), „Let’s Dance” (1983), „The Buddha of Suburbia” (1993) și „Earthling” (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent material discografic, al 28-lea din carieră, intitulat „Blackstar”, a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua în care artistul a împlinit vârsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit după o luptă de 18 luni cu cancerul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”