De ce persoanele care au degetele lungi sunt predispuse depresiei, iar cele cu urechi mici sunt expuse riscului bolilor de rinichi

Redactor:
Mădălina Chițu
De ce persoanele care au degetele lungi sunt predispuse depresiei, iar cele cu urechi mici sunt expuse riscului bolilor de rinichi
Mărimea chiar contează. Asta este concluzia unui studiu recent al cercetătorilor americani

Mărimea chiar contează. Asta este concluzia unui studiu recent al cercetătorilor americani care au descoperit că bărbații care au testicule mici se implică mai mult în creșterea copiilor. Oamenii de știință de la Universitatea Emory, din Atlanta, sunt de părere că bărbații care au un nivel scăzut de testosteron în organism și-ar putea canaliza energia în a avea grijă de un copil mic.

Daily Mail publică un articol în care este evidențiat motivul pentru care mărimea chiar contează, atunci când vine vorba de anumite părți ale corpului.

Astfel, persoanele care au urechi mici sunt predispuse riscului de a se confrunta cu eczeme, dar și cu probleme la rinichi, mai notează Daily Mail.

„Atunci când ai urechi mici ai automat și canale mici (nr. tuburile care comunică la exterior cu urechea mijlocie), iar acest lucru predispune la apariția eczemelor, pentru că aceste canale sunt învelite cu piele”, a explicat George Murty, specialist ORL de la Spitalul Universitar Leicester. Expertul spune că persoanele care au urechi mici prezintă și un risc mai mare de a suferi de otită.

„Persoanele care au urechi mici sunt expuse riscului de a se confrunta cu afecțiuni ale rinichilor. Nu există o explicație concretă pentru acest lucru”, a mai spus Murty.

Limbă mare – predispoziție la apnee în somn, afecțiune a aparatului respirator caracterizată prin pauze respiratorii repetate, frecvente în timpul somnului. Durata perioadei de oprire a fluxului de aer este de 10 secunde. Statisticile citate de Daily Mail arată că, numai în Marea Britanie, 4% dintre bărbații de vârstă mijlocie și 2% dintre femeile de aceași categorie de vârstă se confruntă cu această afecțiune. „Persoanele care au limba și amigdalele mari se confruntă cu apnee în somn, deoarece aceste organe blochează căile respiratorii în somn.

Șoldurile mari prezic pierderi de memorie. Cel puțin asta e concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Chicago, care au analizat dacă există vreo legătură între șoldurile mari și pierderile de memorie. Rezultatele cercetării, realizate pe un eșantion de 8.750 de femei aflate la menopauză, care aveau vârste cuprinse între 65 și 79 de ani, arată că problemele cognitive apar mai ales în rândul celor care au șoldurile mai mari.

Persoanele care au degetele lungi prezintă un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostată, dar și cu depresie. Concluzia a venit din partea specialiștilor de la Universitatea din Warwick și a celor de la Instututul de Cercetări Oncologice. Experții au analizat un grup de aproximativ 4.500 de bărbați, dintre care 1.500 sufereau de cancer de prostată, în timp ce restul de 3.000 erau perfect sănătoși. În urma analizelor, bărbații care aveau degetele mai mari prezentau un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostată.

Un studiu al experților de la Universitatea din Alberta arată că lungimea degetelor mai pot prezice și predispoziția unei persoane de a se confrunta cu stări depresive. Datele cercetării arată că bărbații care au degete lungi, feminine, sunt expuși riscului de a se confrunta cu depresie.

Potivit unui studiu al oamenilor de știință de la Universitatea Liverpool dat publicității în 2001, copiii cu autism aveau degetele mai lungi spre deosebire de cei care nu sufereau de această afecțiune.

Inchide