De ce putem alege Londra ca destinație de vacanță

De ce putem alege Londra ca destinație de vacanță
Publicat: 10/06/2017, 16:07

1. Hotelurile de 3 și 4 stele unde poți locui în această perioadă

Principalul element ce dictează în orice vacanță la Londra este bugetul. Londra este cunoscută ca fiind una dintre cele mai scumpe destinații europene și acest laitmotiv se aplică și în cazul opțiunii alese pentru cazare. Variantele ar fi cazare mai scumpă în centru și investiție mai mică în transportul în comun sau cazare mai ieftină la periferie și buget mai mare pentru transportul în comun, plus timp pierdut pe transport. Dacă ar fi să fac câteva propuneri de cazare, aș începe cu o căutare în detaliu pe Airbnb (mai ales dacă e vorba de un grup mai mare de turiști) sau printre hotelurile disponibile în zona turistică. S-ar putea ca această variantă să fie cea mai eficientă din punctul de vedere al bugetului.

Pentru hoteluri, minimul pentru 4 nopți de cazare, la un hotel de 3 stele, începe de la 350 euro pentru două persoane, iar la un hotel de 4 stele, de la 550 euro de persoană, asta în perioada de vară. Pentru cei care nu țin cont neapărat de buget, sfatul meu este să caute hoteluri sau apartamente în zona Kensington, Notting Hill, Portobello Road.

2. Bugetul pentru cinci zile de cazare

Pentru o vacanță de 5 zile / 4 nopti, aș estima doar costul cazării pentru două persoane, aproximativ 500 euro (și aceasta este estimarea optimistă).

3. Ce poți vizita la Londra

Londra este orașul meu preferat. Am ajuns aici de 7-8 ori pâna acum (încerc să vin cam o dată pe an la Londra) și de fiecare dată mă surprinde cu lucruri noi. Pentru cei aflati la prima vizită la Londra, le-aș recomanda să se pregătească pentru o plimbare lungă pe jos, începând cu Palatul Buckingham, vă sfătuiesc să ajungeți la ora prânzului și să prindeți schimbarea de gardă, apoi prin St James Park spre Westminster Abbey și Big Ben. Dacă rămâneți pe această parte a Tamisei, puteți vedea și Downing Street, unul dintre centrele de putere din Marea Britanie. Traversați Tamisa pe Westminster Bridge și vă puteți urca în London Eye, celebra roată londoneză. Puteți admira priveliștea asupra orașului de pe terasa restaurantului OXO și puteți face o vizită la Tate Modern. Vis a vis veți observa Catedrala St Paul și puteti continua plimbarea până la London Bridge și Tower of London. Serile vă sfătuiesc să alegeți un musical sau un spectacol de teatru pentru care Londra este atât de cunoscută. Puteți avea supriza să descoperiți chiar actori mari, americani, pe scenele londoneze. Dacă vreți să ieșiți în afara orașului puteți da o fugă pâna la Stonehenge (de preferat cu autocarul, în tururi organizate) sau până la Greenwich (se ajunge ușor, cu trenul). Dacă sunteți la a doua – a treia vizită în oras, atunci vă sfatuiesc să vă cautați din timp expoziții, spectacole, galerii de artă etc.

4. Unde poți face cumpărături

Trei locuri vă recomand pentru shopping: Harrods, pentru experiența fantastică pe care o oferă și pentru shopping-ul dus la nivelul următor, Portobello Road, pentru târgul de sâmbătă, unde puteți gasi orice obiect vintage vă doriți, și piața acoperită Borough Market, pentru bunătățile pe care le găsești la tarabele comercianților. Pentru cumpărături la marile branduri de haine, mergeți pe Oxford Street.

5. Unde poți merge la picnic

În orice parc londonez. De fapt, dacă vă nimeriti în timpul prânzului veți vedea foarte mulți corporatiști ieșind să ia masa în parc. Parcul meu preferat este Hyde Park & Kensington Gardens.

6. Restaurantele unde poți lua o masă pe cinste

Oricare tarabă din Borough Market o să vă încante papilele gustative. Dacă vreți ceva mai main stream, puteți încerca unul dintre restaurantele lui Jamie Oliver.

7. Preparatul care îți poate stimula papilele gustative

Fish and Chips, bineînțeles. Dacă vreți adevărata savoare a Londrei anului 2017, încercați mâncarea minorităților de aici, cea asiatică, în special.

8. Ce nu poți rata la Londra

Un musical în Covent Garden.

9.Cât costă o vizită la Muzeul Figurilor de ceară

Dacă îl cumperi online, biletul costă 29 de lire Dacă vrei intrare prioritară, trebuie să dai 50 de lire.

10. Pe ce nu merită să dai banii

Prea multe suveniruri și Hop on Hop off-uri.

Locul care ascunde cea mai frumoasă poveste și trebuie văzut de turiști

Pentru mine Portobello Road este o poveste , încerc să ajung aici la fiecare vizită a mea în Londra. Întreaga zona Notting Hill are cea mai frumoasă arhitectură londoneză și aș fi fericit să pot locui aici la un moment dat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase