De ce să nu arunci coaja de la portocale sau de la banane

De ce să nu arunci coaja de la portocale sau de la banane
Publicat: 10/08/2014, 15:39

Asta pentru că atât cojile de portocale, cât și cele de banane au proprietăți benefice. Astfel, cojile de portocale îmbunătățesc digestia, reduc gazele intestinale și senzația de vomă și ameliorează astmul.

În plus, datorită uleiurilor din coajă, aceasta este bună și pentru asigurarea funcționării corecte a ficatului și intestinelor. În plus, coaja de portocale ajută la scăderea colesterolului. De asemenea, consumul lor este benefic și în cazul bolnavilor de osteoporoză și cancer la colon.

Pe de altă parte, cojile de portocale pot fi folosite și în tratamentele de înfrumusețare pentru că sunt un exfoliator natural, dar sunt bune drept tratament împotriva acneei și a pistruilor.

De cealaltă parte, coaja de banană absoarbe fierul și cuprul din apă, reduce durerea de la mușcăturile de insecte, ajută la vindecarea mai rapidă a vânătăilor, albește dinții, poate ajuta la îndepărtarea așchiilor și vindecă acneea.

În plus, coaja de banană e bună și pentru cei care suferă de psoriasis, reduce iritațiile și durerile de cap, poate îndepărta ridurile și poate fi folosită chiar și drept „cremă” de pantofi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase