Deborah Bone, care inspirat celebrul cântec „Disco 2000” al trupei Pulp, a murit la vârsta de 51 de ani

Deborah Bone, care inspirat celebrul cântec Disco 2000 al trupei Pulp, a murit la vârsta de 51 de ani
Publicat: 03/01/2015, 20:41

Deborah Bone avea 51 de ani și fusese diagnosticată cu cancer în 2013. Femeia primise în luna decembrie titlul onorific de Member of the Most Excellent Order of the British Empire (MBE) din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, pentru serviciile sale în domeniul sănătății mentale a copiilor.

Deborah Bone, care conducea programul medical Step 2 în Stevenage, Anglia, a murit pe 30 decembrie, în casa sa.

Bone a fost tânăra la care Jarvis Cocker se referea în versurile piesei „Disco 2000”, un hit din anul 1995 al trupei Pulp: „Your name is Deborah. Deborah/It never suited ya” („Numele tău este Deborah/ Nu ți s-a potrivit niciodată”, n.r.) și „Well we were born within one hour of each other/ Our mothers said we could be sister and brother” („Ne-am născut la o oră unul de altul/ Mamele noastre au spus că am fi putut fi frate și soră”, n.r.).

Cântecul „Disco 2000” a fost lansat de trupa britanică Pulp în 1995, ca al treilea single de pe albumul „Different Class”, și a ajuns pe locul al șaptelea în topurile din Marea Britanie.

Originară din Sheffield, Marea Britanie, Pulp a cunoscut succesul în anii ’90, odată cu lansarea albumelor „His’n’Hers” și „Different Class”, numele său devenind în scurt timp sinonim cu britpop, un nou curent muzical care, în doar câțiva ani, avea să se bucure de o popularitate impresionantă și dincolo de granițele regatului britanic. De altfel, Pulp a fost unul dintre pionierii acestei mișcări, alături de alte nume precum Blur și Oasis, stilul trupei remarcându-se printr-un mix ingenios de ritmuri pop-rock cu influențe disco și versuri în stilul „kitchen sink drama” (curent cultural regăsit nu doar în muzică, ce aduce în prim plan problemele familiale ale tinerilor). De-a lungul timpului, Pulp și-a trecut în CV șapte albume de studio, 10 compilații, 25 de single-uri și 20 de videoclipuri, printre cele mai cunoscute piese care au intrat în topurile muzicale numărându-se „Common People”, „Sorted for E’s & Wizz”, „Disco 2000”, „Something changed”, „Help the Aged” și „This is Hardcore”.

Deși se bucurau de un succes fabulos în formula de grup, membrii trupei – Jarvis Cocker (voce, chitară), Russell Senior (vioara, chitară), Candida Doyle (clape), Mark Webber (chitară), Steve Mackey (bass) și Nick Banks (tobe) – au decis, în 2002, să pornească pe drumuri separate. Jarvis Cocker s-a dedicat carierei solo, lansând o serie de albume apreciate de public și de critici deopotrivă, dar și un proiect în colaborare cu o parte dintre membrii Radiohead, alături de care s-a implicat și în realizarea coloanei sonore a filmului „Harry Potter și Pocalul de Foc”. Candida Doyle și-a continuat și ea drumul muzical, participând inclusiv la o parte dintre proiectele lui Jarvis, în timp ce Steve Mackey s-a concentrat mai mult pe partea de studio, producând piese pentru o serie de artiști noi, precum M.I.A, Florence and the Machine și Bromheads Jacket.

Anul 2011 a venit cu o surpriză pentru fanii Pulp, trupa anunțându-și apariția la festivalurile Isle of Wight și Wireless din Marea Britanie. Vestea a fost îndelung aclamată, entuziasmul publicului fiind principalul motiv pentru care membrii Pulp au decis că este momentul să se reunească după nouă ani de pauză. A urmat o vară încărcată de concerte, trupa fiind capul de afiș al unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, printre care Glastonbury (Marea Britanie), Sziget (Ungaria), Exit (Serbia), T in the Park (Scoția), Melt! (Germania), Dour (Belgia), Heineken Open’er (Polonia), Way Out West (Suedia), Leeds și Reading (Marea Britanie).

Trupa Pulp a concertat la București în cadrul festivalului B’estfest Summer Camp 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine