Decizia surprinzătoare a CNA, după ce fata violată din Vaslui și mama acesteia au apărut în emisiunea ”La Măruță” de la Pro TV

Redactor:
Madalina Cerban
Decizia surprinzătoare a CNA, după ce fata violată din Vaslui și mama acesteia au apărut în emisiunea ”La Măruță” de la Pro TV
Pro TV nu a primit nicio sancțiune de la CNA în cazul emisiunii "La Măruță" în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din județul Vaslui, singura propunere făcută, de amendă cu 200.000 de lei, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

Varianta reprezentanților postului de televiziune nu coincide cu aceea a mamei fetei violate din Vasului, care a explicat cum a fost păcălită pentru a apărea în emisiunea lui Cătălin Măruță. Valentin Jucan, membru CNA, a stat de vorbă cu ea la telefon și a încurajat-o să depună o sesizare scrisă. Tot el a propus ca sancțiune întreruperea emisiei obișnuite a Pro TV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10, iar apoi a revenit și a cerut o amendă de 200.000 de lei. Cu toate acestea, CNA a luat astăzi o decizie surprinzătoare în acest caz. 

Decizia surprinzătoare a CNA, după ce fata violată din Vaslui și mama acesteia au apărut în emisiunea ”La Măruță” de la Pro TV

Pro TV nu a primit nicio sancțiune de la CNA în cazul emisiunii „La Măruță” în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din județul Vaslui, singura propunere făcută, de amendă cu 200.000 de lei, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, marți, din nou acest caz, după ce, pe 23 iulie, a amânat luarea unei decizii, membrii Consiliului sperând atunci că vor primi o sesizare scrisă și de la familia victimei a cărei identitate a fost dezvăluită în emisiunea de la Pro TV.

Între timp, CNA a primit o scrisoare de la mama victimei privind emisiunea „La Măruță”. În legătură cu acest caz s-a autosesizat membrul Consiliului Monica Gubernat, iar Consiliul a primit în total 25 de sesizări.

În acest caz, membrul CNA Valentin Jucan a propus inițial o sancțiune dură – întreruperea emisiei obișnuite a Pro TV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10, potrivit legislației audiovizualului -, însă ulterior și-a retras propunerea.

Valentin Jucan a susținut o altă propunere, de amendare cu 200.000 de lei (amenda maximă posibilă, potrivit legislației audiovizualului), făcută de membrul CNA Florin Gabrea. Însă această propunere nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (șase) pentru a putea fi aplicată. „Pentru” amendarea Pro TV cu 200.000 de lei au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat și Dorina Rusu, în timp ce Radu Călin Cristea, Radu Herjeu și Laura Georgescu au votat „împotrivă”.

Potrivit afirmațiilor făcute de Valentin Jucan, Monica Gubernat și Dorina Rusu, cazul ar putea fi rediscutat într-una dintre ședințele viitoare ale Consiliului.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide