Depeche Mode și-a anulat concertul pe care trebuia să îl susțină la Kiev

Depeche Mode și-a anulat concertul pe care trebuia să îl susțină la Kiev
Publicat: 25/02/2014, 12:51
Actualizat: 26/03/2019, 05:33

Solistul Dave Gahan și colegii săi de trupă ar fi trebuit să cânte miercuri seară la International Exhibition Center, însă muzicienii britanici au decis să anuleze acel concert „din cauza neliniștilor civile și a instabilității din Kiev și din întreaga Ucraină”.

„Siguranța trupei, a echipei tehnice și a fanilor reprezintă o chestiune de maximă prioritate și, în această perioadă, nu este posibil să oferim fanilor posibilitatea de a trăi în condiții de deplină siguranță experiența unui concert plăcut”, se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul trupei Depeche Mode.

„Gândurile membrilor grupului se îndreaptă către toți ucrainenii în această perioadă dificilă și așteptăm cu nerăbdare să putem să venim să cântăm în fața fanilor noștri din Kiev și din Ucraina”, se afirmă în același comunicat.

Potrivit presei internaționale, peste 80 de protestatari și polițiști au fost uciși în timpul înfruntărilor ce au avut loc timp de mai multe zile la Kiev, înainte ca președintele ucrainean Viktor Ianukovici să fie înlăturat de la putere, după ce a cerut armatei să disperseze prin orice mijloace demonstranții civili care îi cereau demisia.

Depeche Mode a susținut un concert în Polonia, luni seară, în cadrul secțiunii est-europene a turneului „Delta Machine Tour”.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

În cadrul turneului „Delta Machine”, în mai 2013, grupul britanic a susținut un concert și la București, pe Arena Națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase