Descoperire apocaliptică a cercetătorilor niponi. „Erupția ar bloca lumina soarelui și ar duce la exterminarea a 100 de milioane de oameni”

Publicat: 15/02/2018, 07:27

Dacă domul de lavă din Kikai Caldera ar erupe, ar „bloca” lumina soarelui și ar aduce de la sine „o iarnă vulcanică”, ducând la exterminarea unor civilizații și propagarea unor tsunami-uri în zona de nord a Oceanului Pacific.

Oamenii de știință au descoperit „un dom” activ de lavă cu o lățime de 10 km în interiorul unei camere cu magmă din Kikai Caldera – o depresiune din Insulele Osumi, scrie mirror.co.uk.

Potrivit definiției științifice, domul este o structură geologică în formă de boltă largă, circulară sau eliptică. Experții cred că acesta conține 32 km cubi de magmă – și poate erupe în orice moment.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Kobe Ocean-Botton Exploration Center (KOBEC) din cadrul Universității Kobe a confirmat că domul uriaș de lavă s-a format în urma unei supererupții, în urmă cu 7.300 de ani.

Explozia de proporții apocaliptice ar fi exterminat civilizațiile preistorice din sudul Japoniei. Dacă formațiunea de lavă ar erupe, ar elibera cantități uriașe de cenușă în atmosferă, care ar bloca soarele și ar aduce o adevărată iarnă vulcanică.

Mai mult, catastrofa ar genera mai multe tsunami-uri, care ar lovi sudul Japoniei și coastele Taiwanului și Chinei, înainte de a ajunge în America de Sud și de Nord.

Profesorul Yoshiyuki Tatsumi, șeful KOBEC și specialist în analiza magmei, precum și autorul principal al studiului, a declarat pentru publicația Mainichi: „chiar dacă probabilitatea ca erupția uriașă să aibă loc în arhipelagul japonez este de 1% în următorii 100 de ani, aceasta ar genera 100 milioane de morți, în cel mai sumbru scenariu”.

Cercetătorii au descoperit câteva eroziuni pe suprafața domului și au concluzionat că lava se formează în interiorul acestuia.

De asemenea, au identificat mai multe pâraie de apă fierbinte, în apropierea crustei domului. KOBEC a realizat șase studii geologice subacvatice, folosind roboți submarini pentru analiza rocilor, dar și seismografe și aparate electromagnetice. Aceștia vor relua cercetările în martie 2018.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Imaginea care a cutremurat lumea: Mamă și fiică, găsite îmbrățișate sub dărâmăturile casei. Bilanț tragic...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan