Descoperire „excepțională” în Egipt: „Am putea avea de-a face cu o reprezentare foarte timpurie a lui Iisus Hristos”. Imaginea în articol

Descoperire „excepțională în Egipt: „Am putea avea de-a face cu o reprezentare foarte timpurie a lui Iisus Hristos. Imaginea în articol
Publicat: 04/05/2014, 18:17
Actualizat: 09/08/2014, 03:15

Cercetătorii spanioli cred că au găsit una dintre cele mai timpurii reprezentări ale lui Iisus, într-o încăpere subterană misterioasă, descoperită în Egipt, scrie presa britanică.

În respectiva încăpere subterană, descoperită în orașul antic egiptean Oxyrhynchus și care ar fi fost construită între secolele al VI-lea și al VII-lea, a fost descoperită o imagine reprezentând un bărbat cu părul creț, îmbrăcat într-o tunică, care ține o mână ridicată, ca și când ar binecuvânta pe cineva.

”Am putea avea de-a face cu o reprezentare foarte timpurie a lui Iisus Hristos. Este excepțional”, a declarat dr. Josep Pardo de la Universitatea din Barcelona.

Acum, specialiștii încearcă să descifreze inscripțiile din jurul picturii, pentru a-și da seama dacă aceasta îl reprezintă într-adevăr pe Iisus Hristos.

Pe lângă imaginea amintită, cercetătorii spanioli au găsit și câteva morminte ale unor scriitori și preoți, dar și unelte, papirusuri, un vas metalic cu cerneală și două stilouri, cu care decedații să poată ”scrie” după moarte.

Presa britanică scrie că arheologii au trebuit să mute aproximativ 45 de tone de piatră pentru a face aceste descoperiri. Ulterior, cercetătorii vor intra și într-o structură învecinată, despre care bănuiesc că ar fi un templu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase