Descoperire importantă într-o peșteră din Afganistan

Redactor:
Mihai Schiau
Descoperire importantă într-o peșteră din Afganistan
Mai multe manuscrise descoperite în peșterile din Afganistan dovedesc că o comunitate de evrei locuia, încă de acum 1.000 de ani.

Mai multe manuscrise descoperite în peșterile din Afganistan dovedesc că o comunitate de evrei locuia, încă de acum 1.000 de ani, în această țară profund musulmană, scrie Daily Mail.

Documentele, scrise în ebraică, conțin comentarii biblice, scrisori personale și registre economice și au fost cumpărate de Biblioteca națională din Israel de la un colecționar privat. Din câte se pare, documentele ar fi fost găsite în nord-estul Afganistanului, o „forăreață” a talibanilor, scrie Daily Mail.

Cercetătorii susțin că documentele descoperite în Afganistan reprezintă „una dintre cele mai importante” arhive evreiești găsite vreodată. Manuscrisele, care s-au păstrat aproape intacte în peșterile uscate și ferite de Soare din Afganistan, oferă detalii despre viața primelor comunități de evrei în Persia.

Reprezentanții Bibliotecii naționale din Israel spun că niciun alt document redactat în ebraică nu a fost găsit la o distanță mai mare decât cea dintre Țara Sfântă și Afganistan. Istoricii spun că, în urmă cu 1.000 de ani, evreii trăiau ca „o minoritate tolerată” în Afganistan.
 

×
Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide