DESCOPERIREA care dezvăluie în premieră o PRACTICĂ MEDICALĂ din Egiptul antic

DESCOPERIREA care dezvăluie în premieră o PRACTICĂ MEDICALĂ din Egiptul antic
Publicat: 12/10/2012, 14:04
Actualizat: 29/07/2014, 21:01

Cercetătorii canadieni au descoperit o mumie cu o dantură stricată, ale cărei carii erau umplute cu bucăți de pânză, scrie Daily Mail.

Andrew Wade, de la Universitatea Western Ontario, a scanat dantura unei mumii de 2.100 de ani și a descoperit un număr mare de infecții și carii.

Într-unele dintre cavități, Wade a descoperit bucăți de pânză îmbibate în sirop de smochine sau ulei de cedru, substanțe care ar fi ajutat la calmarea durerilor și ar fi împiedicat bucățile de mâncare să ajungă în acele zone.

Dantura respectivă i-a aparținut unui bărbat de 20-30 de ani, notează Daily Mail, iar cercetătorii notează că aceasta este prima dovadă a tratamentelor stomatologice pe care le aplicau egiptenii. „Această descoperire ne face să credem că în Egiptul antic exista un grup de specialiști în stomatologie”, a declarat Wade.

Specialiștii spun că durerile pe care le-a simțit bărbatul cu dantura stricată erau îngrozitoare, acestea cauzându-i până la urmă moartea. De fapt, cercetătorii consideră că afecțiunile de care suferea bărbatul ar fi fost o provocare chiar și pentru dentiștii din ziua de astăzi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase