Descoperirea unică în Europa a paleontologilor germani care ar putea rescrie istoria întregii omeniri: „Este un noroc incredibil, dar și un mister enorm”

Descoperirea unică în Europa a paleontologilor germani care ar putea rescrie istoria întregii omeniri: „Este un noroc incredibil, dar și un mister enorm
Publicat: 22/10/2017, 15:47

Rămășițele dentare au fost descoperite de oamenii de știință care examinau porțiuni pe care se află pietriș și nisip, o zonă care face parte din fostul bazin al Rinului, în apropierea orașului Eppelsheim. Acestea seamănă cu cele care îi aparțin lui„Lucy”, un schelet vechi de 3,2 milioane de ani care a fost corelat cu evoluția speciei umane, după ce a fost descoperit în Etiopia. Oricum, acestea nu sunt similare cu niciunele aparținând altor specii descoperite în Europa ori Asia.

Cercetătorii au fost atât de surprinși de descoperire încât nu au dorit să-și publice anul trecut studiul, transmite Deutsche Welle, citată de The Independent.

Herber Lutz, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Mainz și coordonatorul echipei de paleontologi, a declarat pentru ziarele locale:„Sunt, în mod clar, dinți de primată. Caracteristicile lor seamănă cu descoperirile de pe continentul african, dar acelea au între patru și cinci milioane de ani decât fosilele descoperite la Eppelsheim. Este un noroc incredibil, dar și un mister enorm”.

La conferința de presă în care au anunțat descoperirea, primarul orașului Mainz a sugerat că aceste fragmente ar putea rescrie istoria omenirii:„Nu vreau să exagerez, dar presupun că după ziua de azi va trebui să începem să rescriem istoria timpurie a omenirii”.

Un arheolog german, pe numele lui Axel von Berg, este și el de părere că aceste noi descoperiri îi vor uimi pe experți. Cu primul studiu publicat recent, munca pentru a dezlega acest mister abia începe, a spus un alt om de știință.

Cu toate că există foarte multe fosile care dovedesc că primate de mari dimensiuni au trăit în Europa acum milioane de ani, până acum nu au fost confirmate cazuri de„hominis”, adică unele care să fie înrudite clar cu specia umană, pe continent.

În acest moment, teoriile acceptate la nivel general referitoare la evoluția oamenilor susțin că aceștia au evoluat din estul Africii, în urmă cu 400.000 – 200.000 de ani, înainte să se răspândească în întreaga lume, acum aproximativ 70.000 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase