Detalii incredibile despre comportamentul sexual al pinguinilor – publicate după un secol

Redactor:
Alina Matis
Detalii incredibile despre comportamentul sexual al pinguinilor – publicate după un secol
Muzeul Național de Istorie din Marea Britanie a publicat niște notițe despre comportamentul sexual al pinguinilor Adelie, care nu au putut vedea lumina tiparului în urmă cu un secol, când au fost scrise, pentru că au fost considerate prea șocante, scrie BBC News.

Muzeul Național de Istorie din Marea Britanie a publicat niște notițe despre comportamentul sexual al pinguinilor Adelie, care nu au putut vedea lumina tiparului în urmă cu un secol, când au fost scrise, pentru că erau prea șocante, scrie BBC News.

Doctorul George Murray Levick, un deschizător de drumuri în studiul pinguinilor și prima persoană care a stat un sezon întreg de reproducere cu o colonie de pinguini din Cape Adare (Antarctica), a fost el însuși atât de șocat de ceea ce a văzut, încât și-a scris observațiile despre comportamentul sexual „depravat” și „huliganic” al pinguinilor în limba greacă.

Aceste observații includeau acte sexuale întreținute de masculi cu femele moarte, acte sexuale forțate, pui abuzați sexual și fizic, dar și comportament homosexual.

Când s-a întors în Marea Britanie, Levick și-a prezentat descoperirile comunității științifice, dar, conform Muzeului Național de Istorie, era prea mult pentru acele vremuri, așa că secțiunea referitoare la comportamentul „depravat” a fost scoasă din lucrarea finală.

Informațiile sensibile au fost tipărite în o sută de copii, care au fost distribuite unui cerc restrâns de oameni de știință.

Douglas Russell, curator la Muzeul Național de Istorie din Marea Britanie, a descoperit recent una dintre aceste copii din greșeală. „Umblam prin dosarul lui George Murray Levick, când am găsit, sub niște hârtii, această lucrare extraordinară, pe care scria >”, a povestit curatorul, citat de BBC.

Acesta, împreună cu alți colegi de la muzeu, au publicat o interpretare a descoperirilor doctorului, pentru că, susțin ei, progresul științific din ultimul secol le permite să identifice motive biologice pentru comportamentul pe care Levick îl considera „depravat”.

Spre exemplu, în cazul masculilor care se împerecheau cu femele moarte, cercetătorii contemporani subiliniază că nu este vorba despre necrofilie, așa cum este înțeleasă ea la oameni. „Masculii nu fac distincție între femele moarte și cele care așteaptă să se împerecheze”, a explicat Douglas Russell. „Poziționarea lor în interiorul coloniei este cea care declanșează reacția sexuală”.

Analizând notițele lui Levick, curatorul de la Muzeul de Istorie spune că documentele descriu un om „complet șocat” de ceea ce afla. „El a căzut oarecum în aceeași capcană în care au căzut atât de mulți oameni, care au văzut pinguinii drept niște păsări bipede și, mai departe, niște oameni mai mici. Nu sunt așa. Pinguinii sunt păsări și comportamentul lor trebuie interpretat ca atare”, a mai declarat britanicul, potrivit BBC.
 

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide