Detaliile testamentului lui Alan Rickman, profesorul Snape din Harry Potter

Detaliile testamentului lui Alan Rickman, profesorul Snape din Harry Potter
Publicat: 26/05/2016, 12:05
Actualizat: 31/10/2016, 15:51

La patru luni după trecerea în neființă a faimosului actor, detalii din testamentul său au fost făcute publice, iar acestea includ donații în valoare de 100.000 de lire către organizații de caritate.

Rickman a lăsat cea mai mare parte a activelor sale, în valoare de 4,060,033 lire sterline, conform înregistrărilor probate, soției sale Rima Horton, în vârstă de 68 de ani, cu care a trăit în vestul Londrei. De asemenea, a lăsat câte 25.000 de lire pentru fiecare dintre cele trei nepoate ale sale.

În plus, patru organizații caritabile au beneficiat de o parte din averea lui, acesta cedând câte 25.000 de lire pentru organizațiile: Academia Roială de Arte Dramatice, Arte Sponsorizate pentru Educație, Fundația de Cercetare pentru Chirurgie Facială (cunoscută ca Saving Faces) și Trustul pentru Asistența Interpreților Internaționali.

Alan și soția sa și-au început relația în 1965, dar s-au căsătorit abia acum 4 ani, într-o ceremonie privată în New York.

Potrivit testamentului, care a fost scris cu trei luni înainte de moartea actorului, bunurile sale din Statele Unite și Italia vor fi tratate separat.

Ultimul film care s-a bucurat de apariția fizică a regretatului artist este drama militară „Eye In the Sky”, ce a fost lansat luna trecută. În schimb, ultimul proiect în care Alan și-a arătat măiestria și talentul este „Alice În Țara Oglinzilor/ Alice Through The Looking Glass”, unde și-a împrumutat vocea inconfundabilă unei omizi albastre, pe nume Absolem.

Alan Rickman a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți actori britanici, grație vocii sale inconfundabile și, mai ales, felului în care a interpretat câteva personaje memorabile, precum profesorul Snape din franciza „Harry Potter” și Hans Gruber în filmul de acțiune „Die Hard”.

Starul britanic a câștigat un premiu BAFTA în 1992, cu rolul șerifului din Nottingham din filmul „Robin Hood: Prince of Thieves”. În acel an, Alan Rickman a fost nominalizat la BAFTA și cu rolul din filmul „Truly Madly Deeply”.

Printre celelalte roluri care au contribuit la cimentarea statutului său de vedetă a cinematografiei britanice se află cele interpretate în filmele „Rațiune și simțire/ Sense and Sensibility” (1995) și „Michael Collins” (1996), care i-au adus alte două nominalizări la premiile BAFTA.

În 1996, a câștigat un premiu Primetime Emmy pentru evoluția sa din miniseria TV „Rasputin”. Pentru același rol, actorul britanic a fost recompensat și cu Globul de Aur, în anul următor.

S-a remarcat apoi și în comedia romantică „Pur și simplu dragoste/ Love Actually”, dar a impresionat și în numeroase spectacole de teatru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase