DiCaprio, pe urmele lui Lenin

DiCaprio, pe urmele lui Lenin
Publicat: 19/01/2016, 14:35
Actualizat: 09/02/2016, 09:21

Studioul cinematografic Lenfilm, al cărui sediu se află la Sankt Petersburg, i-a oferit lui DiCaprio șansa de a-l interpreta pe Vladimir Lenin, în tinerețe, într-un film dedicat revoluționarului comunist. Recent, starul hollywoodian a dezvăluit într-un interviu acordat publicației germane Die Welt faptul că și-ar dori să îi interpreteze pe Lenin, Rasputin sau chiar pe actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin.

„Întotdeauna e interesant să faci filme. Leonardo DiCaprio este adeseori comparat cu Lenin, în anii lui de tinerețe. Avem suficiente scenarii și obiecte de recuzită pentru a recrea epoca în care a avut loc Revoluția”, a declarat Valeri Karlov, purtătorul de cuvânt al Lenfilm, pentru Baltika FM.

Lenfilm este cel mai vechi studio cinematografic din Rusia și a fost înființat în 1914, atunci când un comitet militar din Sankt Petersburg a început să producă filme. În 1918, studioul s-a extins, devenind Comitetul pentru Film din Sankt Petersburg, și a deschis apoi 68 de cinematografe pe teritoriul Rusiei. După alte două decenii, și-a schimbat denumirea, adoptând numele actual – Lenfilm.

Duminică, DiCaprio a spus că i-ar plăcea să îl interpreteze pe Vladimir Putin într-un film.

„Putin ar fi foarte, foarte interesant. Mi-ar plăcea să-l joc”, a spus Leonardo DiCaprio.

În 2010, actorul l-a întâlnit pe liderul de la Kremlin, la International Forum on Tiger Conservation de la Sankt Petersburg. „Fundația mea are mai multe proiecte prin care susține financiar protejarea acestor pisici sălbatice. Am discutat cu Putin doar despre aceste animale minunate, nu despre politică”, a mai declarat starul american.

Vladimir Putin nu este singura personalitate rusă aflată pe lista actorului în vârstă de 41 de ani. În același interviu, el a mărturisit că i-ar plăcea să joace rolurile revoluționarului Lenin sau pe al misticului Rasputin.

„Cred că ar trebui să existe mai multe filme despre istoria Rusiei, pentru că are povești demne de Shakespeare. Asta este fascinant pentru un actor”, a adăugat Leonardo DiCaprio, nominalizat anul acesta la categoria cel mai bun actor în rol principal la premiile Oscar, pentru rolul din „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, de Alejandro González Iñárritu.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, și „Jurnalul unui baschetbalist” (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo și Julieta”, în 1996, și, mai ales, în blockbusterul „Titanic”, în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalități. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviației Howard Hughes, în „Aviatorul”, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul „J. Edgar”, regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în „Bandele din New York” (2002), „Cârtița” (2006) și „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar și în filmul lui Christopher Nolan – „Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în 2010.

Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul „Marele Gatsby”, o ecranizare de excepție a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, și în „Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Are 85 de ani, dar continuă să întrețină relații intime: „Încă pot să-mi pun picioarele...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Polițiștii raportează alte echipajele de polițiștii pe Waze? Un ofițer răspunde – VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cea mai nouă tehnologie wireless 6G, de 500 de ori mai rapidă decât cele mai...