Dieta corporatistului. Ce ar trebui să mâncăm la birou pentru a fi mai sănătoși

Publicat: 02/04/2015, 18:46

Se trezesc devreme, petrec mult timp la birou și când ajung acasă nu mai au timp să gătească. Este vorba despre sutele de corporatiști români al căror program încărcat îi împiedică să aibă o dietă sănătoasă pe care, cel mai probabil, și-o doresc. Mulți apelează la fast-food-uri pentru masa de prânz sau își comandă ceva de mâncare și puțini sunt cei care își permit să aloce mai mult de jumătate de oră acestei mese. Există însă soluții și pentru cei mai ocupați angajați pentru a avea o dietă sănătoasă.

Totul începe cu micul dejun care este indicat să fie luat acasă, fără grabă. „Masa de dimineață poți să o iei și acasă. Nu ești pe fugă, nu vii la 5 dimineața la serviciu, nu intri în mină sau în schimb în fabrică. Masa de dimineață trebuie să fie cât mai copioasă cu putință, dar fără să sari calul pentru că mulți au înțeles că dimineața putem să mâncăm 2.000 de calorii că nu se pun. Nu este adevărat. Este o masă ca oricare alta”, a declarat pentru gândul Dr. Corina Zugravu.

Ulterior, în cursul dimineții sau spre după-amiază, oricât de ocupat ar fi, corporatistul poate să mănânce o gustare care constă într-un fruct sau câteva alune și nuci. „Am descoperit recent un desert delicios. Usuc puțin nucile și le mănânc cu prune uscate. Dacă nu ai timp să faci așa ceva îți iei amestecuri de nuci cu fructe uscate de la magazin”, explică nutriționistul.

Sursă infografic: Studiu GfK „Masa ta ideală”

Problemele apar la masa de prânz, dar și acestea pot fi depășite cu puțină voință. „Masa de prânz este marele semn de întrebare pentru că sigur o iei la birou. Alternative există peste tot. Chiar și shaormeriile au variante mai sănătoase. Nu te obligă nimeni să-i ceri o tonă de maioneză și cartofi prăjiți din plin”, dă ca exemplu Dr. Corina Zugravu.

Există însă și alte soluții pentru prânzul de la birou. Poți apela la firme de catering pentru o salată, pentru un preparat mai sănătos, sau la salad bar-urile din supermarketuri. Tot la magazin găsim humus, salată de vinete și alte alimente gata preparate.

Sursă infografic: Studiu GfK „Masa ta ideală”

„În ultima vreme am văzut o disponibilitate foarte mare a retailerilor să satisfacă necesarul persoanelor care nu au timp nici acasă să își facă de mâncare. E o realitate, degeaba ne dorim un lucru dacă nu avem timp să îl facem”, explică Zugravu.

Alternativa este să gătim în weekend și să ne luăm apoi zilnic mâncare la birou.”Eu mai fac lucrul acesta. Gătesc o cantitate mare și surplusul îl pun la congelator și apoi scot câte o porție în fiecare zi. Trebuie să fii dispus să îți cheltuiești timpul în weekend pentru acest lucru”, adaugă ea.

La masa de seară, poate fi consumat un semipreparat.

Nutriționist: Alimentația sănătoasă nu ne garantează că vom trăi 100 de ani

Dr. Corina Zugravu spune că motivarea este necesară pentru a ține o dietă sănătoasă și că nu trebuie să îți dorești să ajungi foarte slab în cazul în care conformația nu te ajută să îți îndeplinești acest obiectiv.

„Unii se acceptă așa cum sunt și cred că acesta este cel mai bun lucru. Nu trebuie să fii prea gras, nu trebuie să fii prea slab, trebuie să fii pe undeva pe la mijloc. Dacă tu genetic ești mai grăsuț, să îți dorești să ajungi fotomodel nu mi se pare bine”, explică ea.

„Unii se motivează foarte bine gândindu-se că o alimentație sănătoasă este cheia pentru sănătatea perfectă ceea ce nu este adevărat pentru că alimentația sănătoasă este necesară, dar nu suficientă. Să nu ne gândim că cel mai sănătos tip de alimentație din lume ne va face să trăim 100 de ani fără probleme. Sunt oameni care mănâncă foarte sănătos, dar din păcate se îmbolnăvesc”, conchide nutriționistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele