Diferențe semnificative între femei și bărbați. Ce așteptări salariale au românii și ce salariu minim solicită pentru job-ul dorit

Redactor:
Anca Olteanu
Diferențe semnificative între femei și bărbați. Ce așteptări salariale au românii și ce salariu minim solicită pentru job-ul dorit
Așteptările salariale ale românilor pentru jobul dorit au arătat un salariu minim net de 2.311 lei pe lună în cazul femeilor, cu 500 de lei mai puțin decât al bărbaților, care au menționat că ar dori să câștige cel puțin 2.880 de lei, arată un raport prezentat marți de eJobs Group.

Românii cu cele mai mari așteptări salariale au menționat că își doresc joburi în domenii precum import-export, management și consultanță sau arhitectură și design, potrivit raportului eJobs Review & Trends, care face radiografia pieței din 2016.

Transporturile, construcțiile și producția sunt domeniile în care bărbații au reprezentat peste 78% din totalul candidaților, în timp ce domeniile preferate de femei pentru un loc de muncă au fost administrativ (89%), finanțe (87%) și resurse umane (84%). De asemenea, industriile în care a existat un echilibru între candidați, în funcție de gen, au fost management & consultanță, chimie & petrochimie și imobiliare. Mai mult, pozițiile de internship au fost preferate, în egală măsură, de bărbați și femei.

Companiile care au angajat cel mai mult personal calificat au fost din domeniile BPO (business services, call centers etc.), retail, firmele de IT si companiile din producție. În ceea ce privește specializările, în 2016 au fost deschise multe poziții în domenii precum vânzări, inginerie, resurse umane, digital marketing, financiar. În total, peste 420.000 de poziții au fost deschise pe eJobs.ro în 2016, cu aproape 70% mai multe față de anul anterior.

Candidații, în schimb, au căutat cu precădere joburi în domenii precum industrie, IT, finanțe, vânzări și resurse umane.

Joburile de pe eJobs.ro cu cele mai multe aplicări în 2016 au fost cele din domeniul vânzărilor, pentru poziții precum șef de magazin, consultant de vânzări, manager de dezvoltare și coordonare de zonă, cele mai populare anunțuri din domeniu însumând, fiecare, între 5.000 și 5.500 de aplicări. Numărul total de aplicări pentru joburile de pe eJobs a depășit opt milioane în 2016.

Potrivit raportului eJobs Group, numărul de poziții deschise în 2016 pe platformele de recrutare online a crescut cu aproximativ 70% comparativ cu 2015, economia adăugând peste 170.000 de angajați pe parcursul anului. România a depășit, astfel, numărul de salariați de la finalul anului 2008.

Platforma de recrutare online din România, eJobs, are peste 3,5 milioane de oameni conectați la piața muncii și peste 30.000 de joburi active. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, membru Ringier AG.

eJobs are peste 8,3 milioane de aplicări la cele peste 400.000 de poziții deschise.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, despre cine va câștiga Survivor România. Anunțul surpriză ai Faimosului
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×