Din rapper în edil | Un rapper renumit își contruiește propriul oraș. Cum se numește și unde se va găsi – FOTO

Redactor:
Gandul
Din rapper în edil | Un rapper renumit își contruiește propriul oraș. Cum se numește și unde se va găsi – FOTO
Rapperul Akon, cu numele real Aliaune Damala Badara Akon Thiam, își va construi propriul oraș în țara lui natală, Senegal.

După ce a cucerit industria rapp-ului, Akon vrea să aibă propriul oraș.

Artistul a anunțat pe contul de Twitter că a a semnat actele pentru a începe lucrările la „Akon City”, potrivit CNN.

„Tocmai ce am încheiat acordul pentru Akon City, în Senegal. Abia aștept să vă găzduiesc acolo”, a scris acesta pe Twitter.

Rapper-ul originar din Senegal anunțase inițial în 2018 că va contrui un oraș al viitorului, numit „Crypto City”, menționând că va fi construit pe un teren de peste 800 de hectare, pe care artistul îl primise cadou de la președintele Senegalului, Macky Sall. Acest oraș ar fi urmat că aibă o monedă digitală numită AKoin iar toate tranzacțiile ar fi urmat să se facă în această monedă.

„Vreau să am impact foarte mare asupra Africii. Dacă mi-aș putea impune ideile, Africa ar deveni Statele Unite ale Africii”, a declarat Aikon în 2013 într-un interviu acordat CNN.

Akon a început să fie cunoscut după lansarea primului său single, „Locked Up” de pe albumul de debut, Trouble. Artistul a câștigat a fost nominalizat la premiile Grammy datorită celui de-al doilea material discografic al lui, „Smack That”.

De asemenea, este primul artist care a ocupat de două ori primul și al doilea loc simultan în clasamentul  Billboard Hot 100. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just finalized the agreement for AKON CITY in Senegal. Looking forward to hosting you there in the future

O postare distribuită de AKON (@akon) pe

Ian 13, 2020 la 5:53 PST

Sursă FOTO: Shutterstock

 

Inchide