Din vagabond care dormea sub pod, la milionar la doar 21 de ani / Tânărul a oferit top 5 sfaturi pentru a avea succes – FOTO

Redactor:
Silviu Bănilă
Din vagabond care dormea sub pod, la milionar la doar 21 de ani / Tânărul a oferit top 5 sfaturi pentru a avea succes – FOTO
Harry Sanders, din Melbourne, Australia, a rămas fără adăpost la 17 ani, dar la doar 21 de ani are deja propria companie, numită Studiohawk.

În urmă cu doar patru ani, Harry Sanders a rămas fără adăpost la vârsta de 17 ani.

Însă acum, tânărul de 21 de ani, din Melbourne, Australia, a depășit toate greutățile pe care viața i le-a aruncat și a devenit CEO al propriei sale afaceri Studiohawk, care valorează 1,5 milioane de dolari australieni.

„Cred că cel mai important lucru pe care îl poți face este să te îmbraci pentru a fi tu însuți”

Întreprinzătorul a împărtășit primele cinci sfaturi pentru succes – care includ – să nu poarte niciodată un costum, deoarece poate da „impresia greșită”, precum și să doarmă cât mai des posibil.

Acesta a declarat pentru Mirror: „Cred că cel mai important lucru pe care îl poți face este să te îmbraci pentru a fi tu însuți. Nu port niciodată costume. Dacă am o întâlnire sau am o zi lungă la birou, port orice îmi place și ceea ce mă face să mă simt confortabil. Cred că a avea 21 de ani și a purta un costum personalizat costisitor este un semnal de alarmă pentru mulți și poate da impresia greșită. De asemenea, mulți oameni cred că trebuie să fie treji și să lucreze toată noaptea pentru a avea succes. Dar nu te poți priva de somn de dragul afacerii tale. Dorm întotdeauna 8 sau mai multe ore în fiecare seară, astfel încât să pot da tot ce am mai bun. Nu poți conduce o afacere dacă mintea ta este în ceață. Nu mai verificați e-mailul până la ora 3 dimineața și odihniți-vă pentru a putea fi cel mai bun”. 

La 17 ani, Harry a petrecut mai bine de un an dormind pe străzi, stând la diferite adăposturi sau petrecând nopțile pe  canapelele unor prieteni sau membrii ai familiei.

Harry a menționat că, deși a fost o perioadă înfricoșătoare și aspră din viața sa, timpul petrecut fără o casă a lui l-a învățat niște lecții neprețuite, care l-au ajutat să devină milionar.

„Succesul meu se datorează perioadei în care nu am avut un acoperiș deasupra capului”

„Prima noapte fără un acoperiș deasupra capului a fost cea mai rea. Habar n-aveam unde să merg sau ce să fac. Mi-am petrecut primele nopți sub un pod, nesigur pe ceea ce făceam și simțindu-mă cu adevărat întrozitor pentru că ceream ajutorul celorlalți”, a povestit acesta despre experiența de la vârsta de 17 ani.

„Poate fi periculos deoarece există teritorii printre persoanele fără adăpost. Nu aveam idee în ceea ce mă băgam, așa că m-am confruntat cu multe probleme la început. Întotdeauna am reușit să găsesc lucruri de mâncare și de multe ori vizitam bucătăriile cu supă. De asemenea, întrebam pe la diferite puncte de vânzare de alimente dacă aveau resturi pe care nu le vânduseră pe parcursul zilei, iar cei mai mulți îmi ofereau cu plăcere de mâncare. Deși au existat multe momente neplăcute, cred că experiența de a fi fără adăpost m-a învățat să fiu rezistent și m-a maturizat foarte mult. Nu aș fi aceeași persoană dacă nu s-ar fi întâmplat asta. Faptul că am trecut printr-o suferință de genul acesta m-a făcut, de asemenea, mult mai încrezător atunci când mă ocup de situații stresante. Succesul meu se datorează perioadei în care nu am avut un acoperiș deasupra capului.  Fără ea, nu aș fi fost atât de motivat sau de presat să reușesc așa cum am fost”, a adăugat Harry.

„Determinarea a fost acerbă, deoarece știam că, dacă nu funcționează, nu aș avea niciun plan de rezervă”, a menționat tânărul milionar.

Studiohawk este o agenție specializată axată pe optimizarea motoarelor de căutare, care ajută site-urile să devină mai vizibile pe internet și, la rândul lor, să crească mai mult în afaceri.

Harry s-a interesat mai întâi de tehnologia SEO atunci când era un tânăr adolescent și și-a folosit abilitățile pentru a lansa Studiohawk la doar 16 ani, dar visele sale s-au prăbușit dramatic după ce a rămas fără bani.

Din fericire, adolescentul experimentat în afaceri nu a uitat niciodată abilitățile pe care le-a învățat.
În timp ce Harry admite că faptul că era fără adăpost ar fi putut să-l facă să renunțe cu totul, nu avea să-i lase circumstanțele să-l oprească să-și atingă obiectivele.

În următorii trei ani, viața lui Harry s-a schimbat complet după relansarea Studiohawk în 2017.

Compania de succes valorează acum 1,5 milioane de dolari australieni și a ajuns la nivel mondial, cu deschiderea unui birou la Londra luna trecută.

Acum, Harry este pasionat să-i ajute pe tinerii antreprenori să își îndeplinească visele, indiferent de circumstanțe sau greutăți cu care s-au confruntat – și a împărtășit primele sale cinci sfaturi pentru succes.

Cele mai bune cinci sfaturi ale lui Harry pentru a avea succes:

1. Îmbracă-te să fii tu însuți. Nu trebuie să puorți costume pentru a avea succes.

2. Somnul nu este pentru cei slabi. Dormi cel puțin 8 ore pe noapte.

3. Citește cărți și reviste care te inspiră și care se raportează la domeniul tău. Vei obține o perspectivă nouă.

4. Investește în tine. Fii conștient de cheltuielile tale, găsește locurile unde sunt reduceri iar banii economisiți investește-i în afacerea ta.

5. Scopul tău este salariul. Dacă deschizi o afacere pentru a câștiga bani buni, nu vei avea niciodată succes.

Foto: Harry Sanders / Facebook 

Inchide