Documentar realizat în Epoca de aur pentru locuitorii Bucureștiului din anul 2080

Redactor:
Clarice Dinu
Documentar realizat în Epoca de aur pentru locuitorii Bucureștiului din anul 2080
Un scurtmetraj dedicat celor care vor locui în Capitala României în anul 2080 se află în arhiva studioului de film documentar „Alexandru Sahia". Filmul a fost realizat în 1980, conform b365.ro.

Scurtmetrajul este intitulat „Pentru strănepoți, încă ceva despre București…” Regia aparține Paulei și lui Doru Segall, având aproape 14 minute și a fost selectat, alături de alte șapte scurtmetraje, de cercetătoarea Adina Brădeanu, de la Univesity of Westminster, pentru colecția „Sahia Vintage I”. 

Filmul este o ilustrată în mișcare, adresată celor care vor locui în București în anul 2080. „Pentru strănepoți, încă ceva despre București…” suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă. De asemenea, dilemaveche.ro admite că filmul conține imagini amețitoare care surprind verdele abundent din Bucureștiul anilor  și pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbește, de asemenea, despre „străzi pline de verdeață” și despre cei „21 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de bucureștean”.

Studioul de film documentar „Sahia” a fost înființat în anul 1950, având misiunea de a documenta construirea României socialiste. La jumătatea anilor ’80 producția studioului se ridica la aproximativ 250 de scurtmetraje pe an. 

Inchide