Doi bărbați care plănuiau uciderea unei faimoase cântărețe au fost arestați. „A fost totuși un proiect cât se poate de real”

Doi bărbați care plănuiau uciderea unei faimoase cântărețe au fost arestați. A fost totuși un proiect cât se poate de real
Publicat: 04/04/2013, 11:41
Actualizat: 02/02/2019, 01:02

Doi bărbați au fost găsiți vinovați că au complotat să o decapiteze pe cântăreața Joss Stone, intenționând să îi vandalizeze mai întâi reședința din comitatul Devon din sud-vestul Angliei, informează AFP.

Kevin Liverpool, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață, primind în plus o pedeapsă „de siguranță” de 10 ani și opt luni, în urma unei hotărâri a Tribunalului din Exeter. Celălalt răufăcător, Junior Bradshaw, în vârstă de 32 de ani, își va afla pedeapsa la o dată ulterioară.

Notițele găsite printre lucrurile celor doi acuzați arată faptul că aceștia aveau intenția să spargă reședința cântăreței, să o ucidă, să o decapiteze și să îi arunce trupul neînsuflețit într-un râu, au declarat reprezentanții Parchetului britanic.

Cei doi bărbați, plecați din Manchester, au fost arestați în dimineața zilei de 13 iunie 2011 la o distanță de circa 10 kilometri de vila cântăreței Joss Stone din Ashill, după ce localnicii, deveniți bănuitori după ce au văzut automobilul avariat al celor doi răufăcători, au telefonat la poliție.

Percheziționând vehiculul, polițiștii localnici au descoperit în acesta o sabie de samurai, trei cuțite, două ciocane, cagule, mănuși și saci din plastic, ca și planurile traseului pe care cei doi bărbați l-au urmat pentru a ajunge de la Manchester în Devon.

Înainte de a fi arestați, cei doi bărbați au cerut unui angajat de la Poștă să le indice direcția spre vila cântăreței în vârstă de 25 de ani, arătându-i în acel moment o hartă plină cu însemnări, însoțită de o fotografie a artistei.

„Poate că a fost planul nebunesc al unei persoane nebune, dar a fost totuși un proiect cât se poate de real”, a subliniat judecătorul Francis Gilbert.

Avocatul lui Kevin Liverpool, Philip King, a spus că acel complot a fost doar „o fantasmă înfricoșătoare” din partea „unuia sau a doi indivizi incapabili, ciudați, incompetenți himerici”.

Experți în psihiatrie au precizat că celălalt acuzat, Junior Bradshaw, înzestrat cu un coeficient de inteligență foarte scăzut și o percepție a timpului alterată, suferă de schizofrenie.

Cântăreața Joss Stone a spus în timpul procesului că nu i-a păsat niciodată de eventuale pătrunderi în reședința ei, înainte de acest caz.

„Trăiesc în Devon de multă vreme și aici nimeni nu își încuie ușa cu cheia. Aveam o alarmă dar nu o conectam prea des. Nu aveam încuietoare la poartă. Acum, am!”, a declarat cântăreața.

Cântăreața Joss Stone a vândut peste 11 milioane de albume la nivel mondial și are o avere estimată la zece milioane de lire sterline. Artista, în vârstă de 26 de ani, a fost invitată recent să facă parte dintr-un nou „supergrup” format din Mick Jagger de la Rolling Stones, Dave Stewart de la Eurythmics, Damian Marley – fiul cel mic al lui Bob Marley – și compozitorul de la Bollywood AR Rahman. Stone este prietenă cu prințul William și a participat la nunta regală din aprilie 2011.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto